вівторок, 04 грудня 2007 18:18

У міні-дитсадку дитину лишають погодинно

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  Старша вихователька дитячої ігрової кімнати ”Ковбой-чик” у торговельному центрі ”Конкорд” у Полтаві Оксана Альохіна допомагає дворічній Саші Конько одягати паперову ляльку
Старша вихователька дитячої ігрової кімнати ”Ковбой-чик” у торговельному центрі ”Конкорд” у Полтаві Оксана Альохіна допомагає дворічній Саші Конько одягати паперову ляльку

За кілька днів до Нового року на четвертому поверсі торговельного центру "Конкорд" на вулиці Фрунзе в Полтаві проведуть дитячі новорічні ранки. Ліворуч від сходів тут облаштована ігрова кімната "Ковбой-чик" для відвідувачів віком від 3 до 13 років.

Година перебування коштує 7 грн. Із дітьми займаються вихователі з педагогічним стажем. Тут діти дивляться телевізор, співають під караоке, складають м"які пазли, малюють і грають у розвиваючі ігри.

На підлозі м"який палас. В одному кутку телевізор, в іншому — маленький намет. Серед кімнати — гірка, іграшковий столик та гойдалка. На полиці іграшки.

У першій половині суботи тут двоє дітей. 6-річний Гліб Мартинюк грається машинкою й дивиться мультфільм "Тачки". 2-річна Олександра Конько одягає паперову ляльку. Дівчинці допомагає старша вихователька Оксана Альохіна, 40 років.

— Гліб у нас нечастий гість, — каже Оксана Владиславівна. — Постійні сходяться під вечір. А Саша достатньо часто буває. Та її надовго не залишають. Таких малих ми взагалі не беремо: мама не встигає вийти за поріг, як вони починають плакати. Зараз до нас із бабусями ходять двоє хлопчиків до трьох років — поступово звикають до дитячого колективу, готуємо їх до дитсадка.

Гліб раптом біжить до виходу — по нього прийшла мама.

— Сьогодні ходила по магазинах і до знайомих. Щоб його не тягати в таку погоду, лишила тут, — каже мати хлопчика Наталія Мартинюк, 38 років. — Йому подобається. Та й я задоволена. Водимо сюди Гліба раз на місяць, залишаємо на годину-півтори.

Перед Новим роком планують улаштувати кілька новорічних ранків. Ціна квитка для дитини становитиме 20–30 грн.

— Треба сформувати вікові групи, — пояснює Оксана Альохіна. — Ялинки не ставитимемо, бо мало місця. На стіні он є, — показує на ялинку з "дощику" на склі. Проведемо годинне костюмоване свято. В оплату входить оренда залу, подарунки від Діда Мороза та призи для конкурсів.

За 75 грн на десятьох дітей грають дні народження. Дві виховательки організовують костюмовані свята або концертну програму.

— Успіхом користується піратська вечірка, — розповідає вихователь Оксана Докторович, 26 років. — Там дітлахи перевдягаються і шукають скарби. Ще проводимо мандаринове привітання. За красиве побажання іменинникові діти отримують мандарини чи цукерки. Є шар-шоу, де ми граємося кульками. Для маленьких робимо свято гномиків. Одягаємо на них ковпачки та граємося. Новинка — гра з Бабою Ягою. Її зображаю я. Діти бігають у чоботах-скороходах, катаються у ступі.

Замовити торт і фрукти можна в ресторані швидкого харчування "Три товстуни" та в кав"ярні "Тірамісу" на цьому ж поверсі. Кілограм торта в них коштує 50 грн. Є спеціальні дитячі меню. Також можна замовити обід для дитини.

У гіпермаркеті "Метро", що в Полтаві, ігрова кімната працює безкоштовно.

На підлозі килим із малюнком переплетених автодоріг, стоїть дитячий намет і телевізор. Тут приймають дітей від 3 до 6 років. За ними слідкує педагог-вихователь.

У супермаркеті електроніки "МКС" працює безкоштовний ігровий майданчик. Між торговими відділами на м"якому килимі стоїть будиночок із гіркою. За дітьми ніхто не слідкує.

У торговельно-розважальному центрі "Екватор" ігрова кімната відкриється з 15 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У міні-дитсадку дитину лишають погодинно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути