На ярмарок хліба, меду і квітів "Краса Полтавщини в гармонії з природою" 22 вересня до обласного центру з"їхалися представники понад 80 підприємств.
На Театральній площі біля паляниці заввишки 1,5 м фотографуються діти й дорослі. Неподалік дві жінки роздають печені булочки-"шишки".
— Оцей хліб пекли дві доби я і ще два пекарі Вікторія Паутова і Любов Кашуба, — каже пекар агрофірми "Маяк" із селища Котельва Раїса Дяченко, 48 років. Виймає з кошика булку у вигляді шишки й дає дівчатам, що підійшли. — Ми окремо випікали 12 коржів, а потім встановили їх ось у таку конструкцію.
Хліб прикрашений калиною, випеченими колосками пшениці й шишками. Знизу обкладений айстрами та чорнобривцями. Про секрети випічки й композиції не розповідають. Зверху на ньому — напис із випеченого тіста "Агрофірма "Маяк", нижче — "Хліб — усьому голова". Видно, що коржі встановили на триярусному круглому столі. Чітко виокремлюються п"ять великих частин.
— Подібну композицію з хліба ми в цьому році вже виставляли на Сорочинському ярмарку. Коровай був 175 кілограмів, — каже завідувачка торгово-побутовим комплексом агрофірми "Маяк" із селища Котельва Наталія Прийма, 32 роки. — Це вже досконаліша форма. Тепер він має 210 кілограмів.
Коментарі