понеділок, 08 вересня 2008 19:00

У комплексі "Київ" збудують скеледром

У п"ятницю на вул. Зіньківській, 6а в Полтаві презентували п"ятиповерховий новобуд-коробку багатофункціонального комплексу "Київ". Його введуть в експлуатацію в другій половині літа наступного року. Площа — 100 тис. кв. м. Це як 16 футбольних полів. Перші 40 тис. кв. м відкриють у березні.

На створення "Києва" концерн "Укрросметал", який займається будівництвом та наданням приміщень в оренду, інвестував 400 млн грн.

— Комплекс стане центром ділового, торгівельного та розважального життя міста, — розповідає заступник мера Полтави Тамара Плужник. — На його базі створять півтори тисячі робочих місць. Навіть прогулянка по ньому буде цікавою.

На двох перших поверхах розташують продуктовий гіпермаркет, магазини одягу та взуття, товари повсякденного попиту. На третьому-четвертому — облаштують зону розваг та торговий квартал. Створять гірськолижний спуск, скеледром, боулінг на 16 доріжок, тенісний корт, 4D кінотеатр (перегляд фільмів у спеціальних окулярах), концерт-хол на 600 місць, кінотеатр на п"ять залів, дитячий розважальний центр, кафе, салони краси, туристичні агенції. На останньому поверсі розмістять фітнес-комплекс із басейном. На поверхи люди підніматимуться на ескалаторах та скляних панорамних ліфтах. Збудують підземну парковку на 774 місця.

На території комплексу знаходиться Палац культури турбо-механічного заводу. Підприємство входить до "Укрросметалу". У ньому концерн зробить ремонт, добудує танцювальні та спортивні зали. Замість семи організують вдвічі більше безплатних гуртків для дітей.

Павленківський парк, який знаходиться поряд, теж реконструюють. На це "Укрросметал" виділив 7 млн грн. Там висадять нові зелені насадження, замінять пішохідні доріжки та системи освітлення, створять зони відпочинку для дітей.

Зараз ви читаєте новину «У комплексі "Київ" збудують скеледром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути