четвер, 24 липня 2008 18:32

У дитсадку на полуденок дають скибку хліба

У Котельві в дитсадку "Пролісок" на полуденок дітям дають скибку хліба. Пояснюють це дороговизною продуктів. Раніше вихованців дитсадка о цій порі годували ватрушками та печивом.

— Ми змушені перейти на цей скромний раціон, — говорить завідувач дитсадка Юлія Шахун, 35 років. — До молочної страви даємо шматок хліба. Доки в магазинах усе було дешевше, могли щодня давати дітям здобу.

Шахун говорить: за рік ціни на м"ясо, ковбасу, крупи зросли вдвічі.

— Сьогодні на обід діти їли пшоняну кашу, омлет та огірок. Об одинадцятій годині на майданчику пили сік, — розповідає кухар закладу 49-річна Катерина Матюшенко. — Обідатимуть гороховим супом, рагу з овочів та компотом. На полудник — ряжанка.

9 липня санстанція перевіряла в дитсадку страви на калорійність. Відхилень не виявили.

У порівнянні з 2007 роком харчування дітей подорожчало вдвічі. Із червня 2008-го батьки платять за день перебування дитини в дитсадку від 3,87 до 4,2 грн. Половину за харчування перераховує селищна рада.

— Хіба це нормально — хліб давати на десерт? — обурюється одна з матерів. Називатися не хоче. — Хіба це голодні роки? Я за харчування плачу майже 100 гривень на місяць. Хлібом дитину можу й дома нагодувати.

У "Проліску" 279 дітей. На черзі — 79.

Зараз ви читаєте новину «У дитсадку на полуденок дають скибку хліба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути