понеділок, 02 вересня 2013 05:15

"У чоловіка має бути хоча би тисяча гривень із собою"

Автор: фото: Ірина Реріх
  Колишній заступник губернатора Полтавщини Петро Ворона у гаманці, крім грошей, носить візитки. На одній керівник Удару Віталій Кличко власноруч написав свій мобільний
Колишній заступник губернатора Полтавщини Петро Ворона у гаманці, крім грошей, носить візитки. На одній керівник Удару Віталій Кличко власноруч написав свій мобільний

— Ревізії в гаманці давно не робив, уже й забувся, що в мене тут лежить, — сміється 46-річний Петро Ворона, колишній заступник губернатора. Нині очолює в області політичну партію Удар. Поцікавилися у відомих полтавців, які гаманці мають і як розпоряджаються грошима.

Із задньої кишені штанів Петро Васильович дістає чорний шкіряний гаманець. Користується ним рік.

— Ходили із дружиною по магазинах. Каже: "Давай виберемо тобі гаманець — потріпаний носиш". Оцей за 200 гривень купили як подарунок на мій день народження. За кілька днів отримав ще один від селищного голови Оржиці. Відклав, доки цей зношу, — розповідає Ворона, відкриває гаманець. У прозорому відділенні портрет доньки Марії. Із протилежного боку — дві банківські картки, візитки. З окремого відділення дістає чотири купюри — 20, 10, 2 і гривню. Між ними видно квитанції, квиток із маршрутки. — Хм, всього маю 33 гривні. Погано. Це ж вік Христа, — задумується Ворона. — Взагалі не забобонний. Але колись постійно носив 2 долари. Кажуть, так треба, щоб гроші водилися. Гаманець із валютою згубив у маршрутці. У попередньому мав маленьку іконку Богородиці — випав у поході в Карпатах. Великих сум там не було. І зараз готівки із собою не ношу. Усе на картках. Маю три зарплатні, отримую 5-6 тисяч гривень щомісяця. Одну картку із зарплатою віддав дружині. Вона скуповує продукти, необхідне для дому. За гороскопом — Терези, бере все зважено, знає, де які знижки, акції. А я Лев: що побачив, те й купив, потім думаю, йолки-палки, а там же було дешевше. Кредит брав раз у житті, коли купував квартиру за 10 тисяч доларів. Узяв позику в банку на два місяці. Потім перепозичив у друзів. Із кредитами більше не граюся. Товаришам позичаю, відсотків за те не беру. Недавно сусіда виручив. Він захотів купити плазмового телевізора десь за 14 тисяч гривень. Сам — американець, кредит оформити не може. Домовилися, позику написали на мене, а сусід її виплатив.

Петро Ворона запевняє, ніколи не шкодує грошей на подарунки друзям. Може витратити від 500 до 2 тис. грн. Жінкам дарує прикраси, чоловікам — раритетні книжки, туристичне спорядження.

46-річний Андрій Баранов, голова фонду регіонального розвитку, колишній заступник губернатора носить у гаманці ікону Богородиці й фотографії родини. Картки й документи залишає в машині.

— У чоловіка завжди має бути хоча би тисяча гривень із собою, — каже Андрій Павлович. — У забобони не вірю. Але дружина завжди кладе в мій гаманець долар або два, приказує, щоб було на що наростати прибутку.

На минулій сесії обласної ради більшість депутатів прийшли без гаманців. Журналісти провели експеримент, просили пожертвувати на лікування дитини. Олександр Залужний, який балотувався в мери Полтави, дістав із кишені купюри, затиснуті зажимом. Найменша банкнота була 200 грн. Міський голова Полтави Олександр Мамай витяг "сотню" з нагрудної кишені сорочки.

У клієнтів забула пакет із 50 тисячами

Не користувалася гаманцем громадська діячка 29-річна Ірма Крат. Почала складати гроші в одне місце півроку тому, як подруга подарувала жіноче портмоне.

— Більше служить для посвідчень, чеків і візиток. Щомісяця викидаю зайве, — розповідає Ірма. — Гроші розкидаю в сумці, по кишенях. Тоді знаходжу — то там тисяча залежалася, то там. Коли займалася меблевим бізнесом, готівку возила в машині в бардачку. Приїхала раз до клієнтів по замовлення, забула пакет із 50 тисячами. Кинулася через тиждень. Приїхала до людей, а вони мене чекали, не взяли й копійки.

Авто Ірми обкрадали п'ять разів.

— Є гроші — зразу витрачаю. В основному на поїздки за кордон, тисяч по 15. Не можу встояти перед туфлями, маю дві пари по 2 тисячі гривень, — продовжує. — Найбільше пожертвувала заради товариша. Його арештували. Щоб витягти, потрібні були гроші. Продала "тойоту". Віддала більше 100 тисяч гривень. Перед Новим роком вислала іншому товаришу 300 доларів, через кілька днів мені допомогли фінансово, відкрила свій телеканал. Коли віддаю гроші, вони повертаються більшими сумами.

Зараз ви читаєте новину «"У чоловіка має бути хоча би тисяча гривень із собою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути