четвер, 09 грудня 2010 18:50

У бізнесменів забирають ринки в комунальну власність

З ініціативи міської влади всі полтавські ринки незабаром стануть комунальними й опікуватися ними буде комунальне підприємство "Парковка", що нині збирає гроші за стоянку машин. Швидше за все, його перейменують. Розпочали з ринку Мотель та книжкового.

— З Іриною Мироненко, засновником приватного підприємства "Полтава-2008", що здає в оренду торгові точки підприємцям на книжковому та Алмазному ринку, ми домовилися про передачу книжкового ринку комунальному підприємству, — розповідає мер Олександр Мамай, 42 роки. — Магазин "Молоко", кафе навпроти, адмінкорпус і туалет буде введено в експлуатацію на її фірму. Після цього комунальне підприємство орендуватиме їх або викупить, якщо приміщення захочуть продати.

Ірина Мироненко обіцяє знизити підприємцям книжкового ринку орендну плату за торгову точку на 20%, на Алмазному — на 10%.

Із Віктором Бажаном, засновником товариства "Укрпромторгсервіс", що орендувало землю під ринком Мотель, переговори ще тривають. Договір оренди ділянки закінчився в листопаді, але Бажан має на ринку 40 приватних кіосків.

— Запропонували йому або продати по ринковій ціні, або здати в оренду. На Мотелі вже працює комунальне підприємство, днями підприємцям роздадуть договори суборенди, — продовжує Мамай.

Мають намір повернути в комунальну власність ділянку під Центральним продуктовим ринком або зобов'язати нового власника доплатити. Дозвіл на продаж землі дали депутати попереднього скликання.

Через суд міська влада хоче розірвати договір оренди земельної ділянки з підприємством "Полімпекс". На ній розташований найбільший речовий ринок області.

— Договір підписаний до 2013-го. Два роки тому сесія міськради підняла ціни за оренду землі. Проте "Полімпекс" "забув" перезаключити договір оренди і не платив за новими ставками. Підприємство винне міському бюджету 400 тисяч гривень. Ми подали позовні заяви на відшкодування цих коштів і про розірвання договору оренди.

Прибутки від діяльності комунальних ринків планують спрямувати на розвиток міста, зокрема на утримання центру реабілітації дітей-інвалідів.

Зараз ви читаєте новину «У бізнесменів забирають ринки в комунальну власність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути