Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2008 18:30

Туберкульоз хочуть лікувати примусово

Міністр охорони здоров"я Василь Князевич заявив, що в Україні в туберкульозних диспансерах створюватимуть закриті відділення з примусовим лікуванням.

— Примусового лікування туберкульозу немає, оскільки відсутня законодавча база, — каже головлікар Полтавського тубдиспансеру Володимир Печериця. — Є тільки обов"язкове.

Кожен хворий на сухоти має пройти курс у диспансері. Якщо ухиляється, лікарі звертаються до суду. І вже там вирішують питання про обов"язкове лікування. Міліція доправляє "відказника" до протитуберкульозного закладу.

— Людина дякує лікарям і, якщо не бажає лікуватися, йде додому, — веде далі Володимир Георгійович. — А ми нічого зробити не можемо. За відмову передбачена тільки адмінвідповідальність.

Щорічно на Полтавщині реєструють майже 900 хворих на туберкульоз. Виявляють їх за посівом мокротиння та методом флюорографічних обстежень.

— Є стійкі форми хвороби. Оце велика проблема, — зауважує лікар. — Бактерія-збудник стійка до багатьох ліків. Вартість резервних препаратів сягає 300 гривень на день. Якщо звичайну форму лікуємо чотири-шість місяців, то стійкі — 18–24.

Зараз ви читаєте новину «Туберкульоз хочуть лікувати примусово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути