четвер, 25 вересня 2008 17:19

Транспорт перевізників хочуть витіснити комунальним

ПОНАД 14 тис. учнів із віддалених сіл області потрібно підвозити до шкіл. На 166 шкільних автобусах возять майже 7 тис. дітей.

Цього року з держбюджету на придбання транспорту виділили 3 млн 50 тис. грн. Тендер на закупівлю провело Міносвіти.

Один шкільний автобус на 25 місць коштує 300 тис. грн. Куплять десять.

— Десять штук на область — це навіть не по одному на район. А ми просили по автобусу на кожен район, — каже головний спеціаліст обласного управління освіти і науки Ірина Князева, 53 роки. — Протягом минулих двох років за рахунок держбюджету не придбали жодного автобуса.

— Транспорт потрібно поновлювати, бо він має термін зносу. Є маршрути, які слід замінити з приватного перевізника на шкільний автобус, — зауважує начальник обласного управління освіти і науки Володимир Мирошниченко, 52 роки. — Приватний перевізник із відділом освіти укладає угоду не більше ніж на рік. Якщо він, не дай Бог, обламався, у нього нема заміни. У зв"язку із ремонтом машини діти можуть не підвозитися один-два дні. А якщо це автобус відділу освіти, та ще й новий, він гарантовано два-три роки не матиме серйозної поломки і постійно виходитиме на лінію.

По одному автобусу цього року за гроші місцевих бюджетів закупили в Гребінківському, Зіньківському, Козельщинському, Оржицькому, Решетилівському, Кобеляцькому і Лохвицькому районах, два — у Семенівському і три в Козельщинському.

Зараз ви читаєте новину «Транспорт перевізників хочуть витіснити комунальним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути