Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2008 18:15

Тепло й гаряча вода подорожчають на чверть

 

На 25% подорожчали послуги теплових господарств Полтавщини. За новими тарифами за постачання гарячої води треба буде платити з початку липня, а за послуги централізованого опалення — з 1 серпня. 20 червня на позачерговій сесії за це проголосували депутати Полтавської облради.

Керівників теплових підприємств на сесії не заслуховують. Про свої проблеми вони розказували на минулій сесії 30 травня, коли депутати не підтримали подорожчання. Перед голосуванням голова облради Олександр Удовіченко, 50 років, дає можливість висловитися депутатам.

Комуніст Василь Сільчук, 59 років, обурений підвищенням:

— Ми живемо в умовах дикого капіталізму, коли можна обґрунтувати все. Фактично ми обґрунтовуємо подальше вимирання нашого народу.

Згадує низькі тарифи радянських часів і звинувачує державне керівництво.

— У нього не вистачає політичної волі, — каже Сільчук. — Воно бореться проти геноциду міфічного, а реально сьогодні саме його й створює.

"Бютівець" 57-річний Дмитро Хрістов запевняє, що його фракція проголосує за підвищення.

— Депутати розуміють з одного боку генерального директора Полтаватеплоенерго Пасічка, який стверджує, що підприємство працює збитково. Із другого боку, до нас зверталися громадські організації. Вони аналізували стан житлово-комунального господарства. У зверненні записано: "По суті виходить, обласна влада не займається аналізом стану ЖКГ (житлово-комунального господарства. — "ГПУ"), люди залишаються із розірваними трубами. За підтримки влади Полтававодоканал, Полтаваобленерго й Полтаватеплоенерго всебічно протидіють установленню лічильників, які забезпечили б економію води та енергоресурсів". На жаль, висновки громадських організацій близькі до реальності, — зауважує Хрістов. — Майже з кожного підвалу, коли наближаєшся, можна метрів за сто почути й "Же", й "Ка", й те саме "Ге".

Удовіченко коментує виступ:

— Я думаю, всі зрозуміли ремарку Дмитра Івановича про "Ке" й "Ге". Це приблизно як два В і одна Ю.

Голова облради оголошує результати голосування — депутати підтримують подорожчання.

Зараз ви читаєте новину «Тепло й гаряча вода подорожчають на чверть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути