четвер, 16 вересня 2010 17:23

Театр обіцяють відкрити перед Новим роком

У середу губернатор області 53-річний Олександр Удовіченко перевірив, як триває ремонт театру ім. Гоголя в Полтаві. Будівельники завершують роботи в холі та глядацькій залі. Залишилося обладнати технікою сцену, оздобити її. На це потрібно 1,5 млн грн.

— На театр виділимо ще 8 мільйонів гривень. За ці кошти закриємо першу чергу робіт, щоб можна було зайти всередину, — говорить Олександр Васильович. — Думаю, обласна рада наступного скликання дасть кошти, щоб театр був справді найсучаснішою установою.

Заклад збудували понад півстоліття тому. Закрили його на першу капітальну реконструкцію в травні 2008-го. Відтоді спектаклі ставлять у міському будинку культури та палаці дозвілля "Листопад". Театр обіцяли відремонтувати менше ніж за рік — до 200-річчя від дня народження письменника Миколи Гоголя 1 квітня 2009-го.

Тут акустика одна з найкращих в Україні. Аби її зберегти, перед ремонтом запросили спеціалістів. Ті показали будівельникам, які ніші не можна замуровувати, які амфори чіпати.

Театр планують відкрити для глядачів 25–26 грудня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Театр обіцяють відкрити перед Новим роком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути