Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2008 18:24

Театр імені Гоголя закриють майже на рік

У травні академічний музично-драматичний театр імені Миколи Гоголя в Полтаві закриють на ремонт десь до березня 2009-го. Реконструкцію зроблять до 300-річчя Полтавської битви і 200-річчя від дня народження письменника Миколи Гоголя.

— Збираємося розширити оркестрову яму за рахунок скорочення першого ряду, — говорить заступник і тимчасово виконувач обов"язків директора театру Олексій Андрієнко, 45 років.

Планують повністю замінити сидіння, звукову апаратуру, освітлення. На це з бюджету виділили 10 млн грн.

Театр закриють по закінченню сезону в травні.

— Перед тим наприкінці березня представимо прем"єру спектаклю Влада Шевченка "Вій" за Гоголем, — каже Андрієнко. — А в травні збираємося розпочати гастрольний тур райцентрами Полтавщини та містами України. Із цінами на квитки й репертуаром ще не визначилися.

Наприкінці лютого депутати на сесії Полтавської обласної ради мають призначити нового директора театру. На цю посаду претендують нинішній заступник Олексій Андрієнко та художній керівник закладу Олександр Любченко. Попередній директор Євген Фарбер помер  через проблеми з печінкою 19 січня 2008-го на 65-му році життя.

Зараз ви читаєте новину «Театр імені Гоголя закриють майже на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути