четвер, 17 квітня 2008 19:24

Швейна фабрика дає 480 тисяч гривень на рік

Світлана Сідак, 40 років, із міста Миргород вісім років керує швейною фабрикою "Світлана". На ній працюють її чоловік, мати, донька і зять. Підприємство випускає 600 видів спецодягу.

— Три роки я працювала заступником директора на заводі господарчих товарів "Дніпро" у місті Градизьк. Почала замовляти там постільну білизну. Купувала тканину, шили наволочки і простирадла. Я відкрила свою точку на базарі і там їх продавала, — згадує Світлана.

Пізніше жінка переїхала до Миргорода. На місцевій фабриці "Україна" вона замовила 1 тис. костюмів для робітників заводів. Оптом продавала магазинам спецодягу в Києві, Харкові та Дніпропетровську. Згодом їй запропонували очолити "Україну". А за рік новий власник скоротив усіх працівників.

— Я стала на облік у біржі. І тоді ми з чоловіком вирішили відкрити власну фабрику. Ще у школі на уроках праці я любила шити і кроїти, — ділиться Світлана. — За свої заощадження від бізнесу купили допоміжне приміщення райспоживспілки. За 20 тисяч гривень із розстрочкою на рік. Зробили там ремонт, завезли устаткування. Забрали з біржі 20 колишніх працівників "України".

Забрали з біржі 20 колишніх працівників

Нині на фабриці"Світлана" працює 120 осіб. Шість років тому відкрили філіал у селі Великі Сорочинці. Шиють зимові куртки для рибалок та охоронців. Також — плащі для мисливців, халати для продавців і лікарів, жилети.

Літні напівкомбінезони для токарів, будівельників чи комбайнерів коштують 125 грн. Зимовий костюм для рибалок — 240 грн. Одяг продають у Київ, Харків, Маріуполь. Торік доход підприємства склав 480 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Швейна фабрика дає 480 тисяч гривень на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути