понеділок, 25 червня 2012 00:45

"Судова система не працює для народу, а обслуговує інтереси влади"

Автор: Фото: Ірина РЕРІХ
  Керівник виборчого штабу Об’днаної опозиції Валерій Головко (праворуч) проводить обговорення програми ”Справедлива держава. Чесна влада. Гідне життя”
Керівник виборчого штабу Об’днаної опозиції Валерій Головко (праворуч) проводить обговорення програми ”Справедлива держава. Чесна влада. Гідне життя”

— Чинна влада дає людям шаблонний набір гасел, які мало хто розуміє. Так робити, як мінімум, нечесно. Адже програму для народу повинен створювати безпосередньо кожен громадянин, — каже Валерій Головко, керівник виборчого штабу Об'єднаної опозиції "За Батьківщину". 12 червня у Полтаві він відкриває спільне обговорення програми Об'єднаної опозиції "Справедлива держава. Чесна влада. Гідне життя". Запрошені на круглий стіл фахівці висловили своє бачення і пропозиції.

— Програма повинна писатися з "низів", — продовжує Валерій Анатолійович. — Тільки так подолаємо не тільки економічну, а й політичну, соціальну та інші кризи, які нині пригнічують усі суспільні і державні процеси. Цей глобальний занепад відбувається на фоні хвалебних од самій владі. Наша мета — показати людям: в опозиції є чіткий алгоритм дій та усвідомлення того, що і як треба змінювати в країні. Нині започатковуємо суспільну дискусію. Адже розпочати зміни в державі без урахування місцевої проблематики практично неможливо.

Суспільне обговорення програми триватиме до середини липня.

— Важливо дати більше повноважень на місця, щоб громада самостійно розпоряджалася коштами, — зауважує Євген Солтус, депутат Октябрської районної ради у Полтаві від партії "Фронт змін". — Нині відбувається так: у райони, де висувався їхній кандидат, направляють кошти, проводять газ, ремонтують водогони, де вибрали неугодних владі керівників, на проблеми громади не зважають.

Реформи, які декларував уряд, не дали позитивних результатів для підприємців, переконаний депутат.

— Великий бізнес як не платив податки, гроші проводив через офшори, так і продовжує робити. Малий та середній просто вимирають, — продовжує Євген Олександрович. — Податкове законодавство досі не спростили. Це не вигідно чиновникам. Бо не буде можливості створювати підставні фірми, відмивати через них гроші. Необхідно зменшити навантаження на фонд заробітної плати. Якщо підприємець наймає працівника, платить йому близько трьох тисяч гривень за роботу, то ще майже половину суми має віддати у різні фонди. Це надто багато для приватного підприємця. Тому існують заробітні плати "в конвертах". Проблему варто вирішувати комплексно, міняти законодавство, вводити чесні правила гри для всього бізнесу.

Одним із перших кроків опозиції в парламенті буде наведення ладу в судовій системі.

— Про наші суди люди вже приказку склали, що туди краще не попадати. Судова система не працює для народу, а обслуговує інтереси влади, — продовжує Євген Солтус. — Люди бачать, на яких автівках їздять судді, як розкішно живуть. Це не викликає довіри у звичайних громадян. Тому об'єднана опозиція пропонує створити спеціальну комісію і перевірити, на які видатки живуть чиновники та судді, інші можновладці.

Подолати корупцію у країні можна лише жорсткими методами.

— Корупція, мов цвіль, сточила всі сфери нашого життя, — каже депутат. — Потрібно повернути верховенство закону. А по закону, вкрав, узяв хабара — в тюрму. І не вибірково, а кожного по заслугах. Безнаказаність породжує таких же хапуг. Менші чиновники бачать, як їхнє керівництво бере хабарі, будує котеджі. Повторюють за ними. Так у кожній області ростуть невеличкі "Межигір'я". Досить. Час починати бій за Україну — за справедливу державу, чесну владу, гідне життя.

Зараз ви читаєте новину «"Судова система не працює для народу, а обслуговує інтереси влади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути