Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2013 00:15

Спіймали чотирьох рудих псів

Автор: фото: ІРИНА РЕРІХ
  Працівник тимчасового пункту утримання тварин Володимир Скриль насипає кашу в годівницю вольєру. У ньому тримають двох собак, яких разом з іншими привезли з Київського району Полтави
Працівник тимчасового пункту утримання тварин Володимир Скриль насипає кашу в годівницю вольєру. У ньому тримають двох собак, яких разом з іншими привезли з Київського району Полтави

За чотири доби, із 7-го по 10 лютого, у Полтаві відловили 14 бродячих собак. Шукали рудого пса, який покусав 47 городян. Комунальники, рятувальники і патрулі міліції працювали з 8.00 до 17.00. Просили не випускати домашніх тварин на вулицю.

Зловлених собак поселили в тимчасовому пункті утримання тварин на вул. Нижньомлинській, 33 а. Зайняли всі 20 вольєрів, близько 10 собак розмістили в будках надворі, бо не вистачило місць.

— Нових обдивилися ветеринари. Маємо всього 40 собак, — розповідає 42-річний Микола Костенко, начальник пункту. — Живуть по двоє, бо скрута з місцями. Перші дні виють сильно, по клітці мечуться. Деякі відмовляються їсти. Усім зробили щеплення проти сказу.

Найбільше собак відловили на вул. Пушкіна, Зигіна, у районі Київського ринку і першої міської лікарні. Обійшли всі вулиці Київського району, де тварина нападала на людей. Там не лишилося бродячих собак.

Із чотирьох рудих псів одного приспали. Половина покусаних людей указали на тварину. Ветеринари кажуть, за попередніми аналізами, та була здорова.

— Знаємо про випадки, коли рудий пес покусав домашніх тварин. Господарі гуляли містом зі своїми собаками. Тваринам укололи вакцину, — розповідає Ольга Левченко з міської ради. — Скільки бродячих псів міг покусати рудий — невідомо.

У місті говорять, на полтавців могли нападати кілька собак. Тому не можуть однозначно визначити агресивну тварину.

— Один би не міг за такий короткий час покусати півсотні людей і бігати по кілька кілометрів через усе місто, — переконана собаківник Світлана, прізвище не називає. — Однозначно рудий нападав на бродячих. Якщо був скаженим, через кілька тижнів собаки знову гризтимуть людей. Можна тоді в місті чекати епідемії сказу.

Відлов бродячих собак у Полтаві призупинили.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали чотирьох рудих псів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути