четвер, 31 березня 2011 18:20

Шкільні обіди замовляють через інтернет

У Полтавській школі №13 діти замовляють обіди через інтернет. Меню розміщене на шкільному сайті. Для кожного учня готують індивідуально.

— Таке харчування розраховане переважно на старшокласників. Вони не хочуть їсти каші, до смаку вишуканіші страви, домашні, — розповідає директор школи Іван Гончаренко. — Спочатку опитали старшокласників, чим вони хотіли би обідати. Більшість замовили печеню в горщиках. Наші кухарі роблять її по-домашньому. Кладуть багато м'яса. Така страва коштує 10 гривень. Днями почали робити солянку. Багато дітей не знали, що це таке. Не всі ж можуть сходити з батьками в ресторан, скуштувати страву. За 300 грамів школярі платять 8 гривень.

На шкільному сайті щодня оновлюють меню. Готівку старшокласники віддають завідувачу їдальні, а вона переводить кошти на їхні рахунки. Батьки можуть простежити, чим обідали їхні діти. Поки що через інтернет їжу замовляють 10–15 учнів. Дирекція розраховує готувати індивідуальні обіди на півсотні школярів.

— Скільки людей користуватимуться цією послугою, для нас не надто важливо. Головне, що є альтернатива, діти можуть вибирати, — продовжує Іван Дмитрович. — Хочемо перейти на сучасне харчування.

Зараз ви читаєте новину «Шкільні обіди замовляють через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути