четвер, 18 червня 2009 17:25

Скарб 10 тисяч гривень заховають у річці

10 тис. грн отримає переможець спортивно-пошукової гри "Знайди скарб Мазепи". Усім, хто хоче взяти у ній участь, потрібно буде прийти 28 червня о 12.00 до Білої альтанки в Полтаві. Вікових обмежень немає.

— За переказами, під час відступу після поразки шведів 1709 року гетьман Іван Мазепа скинув у Ворсклу свої заощадження золота і срібла. Скарбу не знайшли й досі, — розповідає Олена Ромас із міського управління у справах сім"ї, молоді та спорту. — На вулицях міста волонтери вже роздають листівки, на яких зазначено історичні місця, пов"язані з Полтавською битвою.

Якщо хтось не отримає такої листівки, її можна буде взяти 28 червня на Білій альтанці. Коли гра розпочнеться, оголосять послідовність, у якій ці місця потрібно буде пройти. 50 учасників, що першими дістануться останнього етапу, пірнатимуть у річку, щоби знайти мішок із 10 тис. одногривневих монет. Водолази обстежать дно на безпечність, місцину обгородять буйками.

Переможці радіовікторини на знання історії Полтави, яка проходитиме з 18 червня на хвилях радіостанцій "Наше радіо", "Квадрат", "Ретро-FM", "Русское радио", "Хіт-FM", "Кіс-FM", "Люкс-FM" та "Авторадіо", зможуть стартувати на півгодини раніше за інших учасників.

— Гра триватиме до 17-ї години, потім учасників фінального етапу автобусом привезуть на Театральну площу, де будуть урочистості. Переможця привітають і нагородять, — каже Ромас.


Полтава, площа біля Білої альтанки, 28 червня, о 12.00.

Зараз ви читаєте новину «Скарб 10 тисяч гривень заховають у річці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути