четвер, 05 серпня 2010 17:13

"Сигнал пропадає через конструкцію будівлі"

— Щойно заходжу в супермаркет "АТБ" на Садах-1, відразу вимикається телефон. У мене Life, — розповідає полтавка 30-річна Ольга Левченко. — Інколи треба додому подзвонити і спитати, чи купувати хліба, так не виходить. Біля супермаркету також телефон не працює. Кажуть, це навмисне поставили таку штуку, яка глушить мобільні, аби покупці в залі не відволікалися, а також конкуренти ціни не взнавали.

— Сигнал пропадає через конструкцію будівлі, — пояснює Сергій Гамулін, керівник супермаркету "АТБ" на вул. Жовтневій у Полтаві. — Бетонне перекриття є перешкодою для сигналу телефона. Щоб глушили мобільні, це якийсь жарт.

Фахівці пояснюють, часто причиною поганого сигналу телефона є відсутність вишок мобільного оператора у цій місцевості. Також збої можуть виникати через антени, що встановлюють жителі.

— На будівлі АТБ по вулиці Героїв Сталінграда колись на даху стояла вишка МТС, — каже Юрій Яремчук, 49 років, начальник технічного відділу компанії Life у Полтаві. — Але жильці домоглися, аби її зняли. Вишки Life там немає, та ми її встановимо до кінця року. Жодного разу не фіксували, щоб глушили сигнал супермаркети. Хоча теоретично це можливо. Спеціальне обладнання для збоїв сигналу застосовують у в"язницях, аби в"язні не могли користуватися мобільними. Воно дороге — коштує близько 10 тисяч доларів. Глушить мобільні в радіусі 100–150 метрів.

Зараз ви читаєте новину «"Сигнал пропадає через конструкцію будівлі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути