Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2012 06:45

Селяни не хочуть приєднуватися до райцентру

Межі Миргорода розширили на 1,6 тис. га. Землі райцентрові віддали територіальні громади Шахворостівської, Вовнянської, Ярмаківської та Гаркушинської сільських рад. Шахворостівська сільрада прийняла рішення віддати місту землі навколо села Любівщина, а населений пункт залишити в своєму підпорядкуванні. Жителів це обурило.

— Люди збунтувалися. Землі від села в сторону курорту "Південний" віддали місту і з боку села аж до річки теж. А саме село в межі міста не увійшло. Це ж абсурд, — каже житель Любівщини, депутат райради Анатолій Карбан. — По селу пустили зошит. Пишуться, хто хоче відійти до міста і хто проти. До нас приїздив міський голова. Місто нам обіцяє швидку меддопомогу, освітлення, вивезення сміття, дорогу, регулярне автобусне сполучення. Зараз добратися в райцентр проблематично.

Місцеві вимагають проведення референдуму.

— Хочу, щоб була думка й іншої частини села. Багато людей тримають корів. Бояться, остануться без пасовища. Зараз старенькі довідку запросто можуть узяти в сільській раді. У місті на справку треба ждати кілька тижнів, — говорить депутат Шахворостівської сільради Катерина Мазур, 51 рік.

У Миргородській мерії кажуть, землі приєднали, бо райцентр має статус міста-курорту. Йому потрібна рекреаційна зона.

— По Любівщині хай люди самі визначаються. Нові землі — це промислове будівництво. Воно дасть можливість колишнім селянам отримати робочі місця. Та й зведення водогонів, доріг сільська громада фінансово сама не потягне, — говорить Наталія Кондра з міської ради.

У селі понад 200 жителів. Від райцентру до Любівщини близько 3 км.

Зараз ви читаєте новину «Селяни не хочуть приєднуватися до райцентру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути