понеділок, 16 липня 2012 07:30

"Сіла до чоловіка, плачу. Третій день не можу відійти"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

32-річна Любов Шкрьоба з Гадяча з донькою 5-річною Катериною і племінником Богданом, 15 років, відмовилися їхати на відпочинок. Туристична фірма пообіцяла відвезти до Криму комфортним автобусом. Людей обдурили.

— Про рейс дізналася більше місяця тому. Працюю агентом із реклами. Власник автобуса Олександр Сиваш прийшов до нас дати оголошення, — розповідає Любов Миколаївна. — Казав, возять у Крим кожної п'ятниці. Назад забирають по суботах. Автобус — великий і комфортний. Дорога туди й назад коштує 450 гривень із людини. Я одразу дала по 200 гривень завдатку за трьох. Сподівалася, місця будуть спереді, бо була по суті першим клієнтом.

Минулої п'ятниці родина мала виїхати до міста Феодосія в Криму.

— О п'ятій вечора стоїмо на Великому кругу, як і домовлялися, ждемо автобуса, — продовжує. — Узяла три сумки — з харчами, речами і племінникову. Коли під'їжджає якесь одоробло — старий автобус "форд" на 12 місць. Між рядами ще шість сидінь запхали. Зразу навіть не повірила, що то за нами. Багажного відділення в автобусі немає, прохід торбами заставлений. Вільними лишилися тільки три місця на гальорці. Водій каже, лізьте. Та я навіть просунутися туди не могла. Люди сидять скрючені, потом стікають, бо кондиціонера в салоні немає. Так досадно зробилося. Питаю водія, то оце так уявляєте обіцяний комфорт? Ми що, на Сорочинці їдемо? А він ухмиляється: "Я ж нікого не заставляю". Віддав мені залог і поїхав. Сіла до чоловіка в машину, плачу. Ось уже третій день не можу відійти. Сумки розібрати рука не піднімається.

Любов Шкрьоба заздалегідь домовилася орендувати у Феодосії кімнату.

— Незручно перед хазяйкою, забронювала житло і не приїхала. Набрала харчів із дому, щоб там менше купувати. Придбала спеціальну сумку-холодильник. Поклала в неї м'ясо морожене, яйця, домашнє молоко, рибу, сир, огірки, капусту, палку ковбаси, масло. Дитину за місяць до поїздки забрала з дитячого садка, водила з собою на роботу, щоб адаптувалася краще. Знайомі мене бачать, питають, чого не на морі. Подзвонила в інші фірми, до середини серпня все розписано. У мене так і відпустка закінчиться.

Із Полтави туристичні агентства возять до моря власними мікроавтобусами. За дорогу беруть 400 грн в обидва кінці. Найдешевша путівка у Крим коштує 800 грн. Це тиждень жити в дерев'яному будинку без зручностей і харчування.

— Заробити на клієнтові легко — треба казати, що хочуть почути. Що житимуть із комфортом на березі моря, у кімнаті телевізор, холодильник, кондиціонер. Постійно є гаряча вода. Їхатимуть сучасним автобусом, — розповідає колишній працівник одного з туристичних агентств. — Залежно від того, скільки набирається людей, вибираємо більший чи менший транспорт. Новим їздити у Крим невигідно — на серпантинах швидко зношується. Приїжджаєш на місце, гроші в торбу — бігаєш по базах, шукаєш вільні місця. Весь автобус тебе матюкає, але діватися їм нікуди.

Зараз ви читаєте новину «"Сіла до чоловіка, плачу. Третій день не можу відійти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути