Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 17:45

Батькам розповідають про рух емо та готів

  Начальник Центру практичної психології обласного УМВС Владислав Григорович: ”Торік в області з життям покінчили дев’ятеро молодих людей”
Начальник Центру практичної психології обласного УМВС Владислав Григорович: ”Торік в області з життям покінчили дев’ятеро молодих людей”

На батьківських зборах шкіл Полтави почали розповідати про популярні течії молодіжної культури. Бесіди проводить начальник Центру практичної психології обласного управління міліції Владислав Григорович, 32 роки.

— Торік в області утричі зросла кількість самогубств серед дітей. 2006-го було три випадки, а 2007-го — дев"ять, — пояснює причину проведення бесід Владислав Владиславович. — Полтавська школярка 15-річна Юлія в грудні минулого року вистрибнула з вікна десятиповерхівки. Нині вона лікується після численних травм і переломів. Ми вивчили її щоденник. Із нього видно  причетність дівчини до неформального молодіжного руху емо.

Що це за рух?

— Емо — скорочення від слова емоція. У них стерті грані між хлопцями й дівчатами. Усі одягаються в куртки і джинси, носять чорно-червоні зачіски з довгими чубчиками, сережки в носі. Це вираження протесту світові. На одному малюнку інтернет-сайту емо зображене вікно та напис біля нього "Скільки метрів потрібно, щоб тебе полюбив увесь світ?".

Що було в щоденнику дівчини, яка вистрибнула?

— Малюнки черепів та сердець у крові. Слова: "Навіщо нам потрібне життя, навіщо?", "Світ мені не милий".

Що розповідаєте батькам на зборах?

— Демонструємо слайд-шоу з уривками щоденника Юлії, показуємо фотографії представників інших течій.

Батьки слухають із відкритими ротами, наче ніколи не чули. Завуч однієї зі шкіл казала, що до неї телефонувала мама учениці й попросила поговорити з донькою. Жінка запідозрила, що та встряла в якусь непристойну компанію. До цього дівчина ходила з пофарбованими в чорний колір нігтями. Матір заспокоювало пояснення "Я не хочу бути такою, як усі". А вчительці зізналася, що вже три роки товаришує з готами.

Які рухи представлені в Полтаві?

— Готи. Це переважно студенти старших курсів, які захоплюються історією. Дівчата одягаються в довгі чорні сукні з мереживом вісімнадцятого століття, пудрою вибілюють обличчя й фарбуються чорним довкола очей. Растамани — курять план. Нібито так вони входять у стан нірвани й можуть творити. Хіпі — в одязі змішують усі кольори. Панки — на голові носять гребні. Рокери — здебільшого бородаті чоловіки за тридцять років, які днями ганяють на мотоциклах.

Як учителі реагують на нетрадиційне вбрання учнів?

— У деяких школах фарбуватися не дозволяють, а в інших — можна одягти й чіпляти на себе будь-що. Учителі часто вважають, що відповідають лише за навчання, а виховувати дітей мають батьки.

Зараз ви читаєте новину «Батькам розповідають про рух емо та готів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути