Ексклюзиви
четвер, 16 грудня 2010 17:20

Реєструватися на тестування можна самостійно

 

Реєстрація охочих взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні 2011 року розпочнеться 1 січня і завершиться 28 лютого.

Позаминулого року майбутні абітурієнти робили це при школах, торік — у створених пунктах реєстрації, часом вистоюючи довгі черги. Одна з новацій цього року — самостійна реєстрація учасників.

— Зайшовши на інтернет-сайт Українського центру оцінювання якості освіти або регіонального центру, для Полтавської області — це Дніпропетровський, потрібно видрукувати бланк, власноруч заповнити його, сформувати пакет документів із заяви, двох фото, ксерокопії паспорта чи свідоцтва про народження і довідки з навчального закладу для випускників цього року. І направити поштою до регіонального центру, — пояснює Наталія Барболіна з Головного управління освіти і науки, відповідальна за проведення ЗНО на Полтавщині. — Окрім того, регіональний центр планує роздати диски з такою програмою по всіх навчальних закладах. Реєстрацію завершать у регіональному центрі. Якщо всі документи будуть зібрані правильно, поштою абітурієнт отримає сертифікат за адресою, яку вказав. Коли ж зробив щось неправильно, йому повернуть документи на доопрацювання. Звісно, абітурієнт повинен перевірити, чи надійшов його лист у центр.

Доступ до програми реєстрації відкриють на сайті 1 січня 2011 року о 9.00. Пункти реєстрації запрацюють 4 січня о 9.00, їх адреси розмістять на інтернет-сайтах регіональних центрів після 20 грудня.

ЗНО проводитиметься з української мови й літератури обов'язково, математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології та іноземної мови — англійської, французької, німецької чи іспанської.

— Уперше абітурієнти отримають можливість скласти російську мову. Це для тих, хто збирається вступати у вуз, що вніс до списку вступних випробувань цю дисципліну, — говорить Наталія Барболіна. — Учасник ЗНО може обрати п'ять предметів для тестування. Змінювати вибрані предмети цього року можна буде стільки разів, скільки абітурієнт забажає. Але щоразу він повинен буде надсилати пакет документів для реєстрування. Готуватися до тестів найкраще за шкільними підручниками. Різні посібники для підготовки, що заполонили книжкові магазини і ринки, не враховують усіх змін у специфікаціях тестів.

Час на виконання тестів з історії України й географії збільшили зі 120 до 150 хвилин і зменшили з 51 до 46 кількість завдань у тестах з іноземних мов. Незалежне оцінювання проходитиме з 2 по 24 червня, результати повинні отримати до 5 липня.

Ще одна новація — посилена відповідальність абітурієнтів за використання технічних засобів і шпаргалок.

— Якщо в абітурієнта виявлять якийсь технічний засіб чи будь-яку літературу, його результати анулюють, незалежно від того, користувався він ними чи ні, — попереджає Наталія Барболіна.

Зараз ви читаєте новину «Реєструватися на тестування можна самостійно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути