До Нового року працівників у приватних фірмах у Полтаві керівництво вітає преміями, дарують солодощі, шампанське, влаштовують застілля. В держустановах зазвичай подарунком є листівка, інколи преміюють.
Полтавці говорять, усе залежить від власника та потужностей підприємства. Розмір грошової винагороди визначається успішністю та прибутками. Там, де співвласниками є іноземці чи іноземні компанії, розмір премій інколи дорівнює двом окладам.
За радянських часів працівникам дарували новорічну листівку та видавали 13-ту зарплату, яка по суті й була премією.
— Знайомому на роботі подарували продуктовий набір — горілку, каву, ковбасу і цукерки, — розповідає бухгалтер Оксана Коноваленко, 47 років. — Нам, мабуть, премію дадуть.
— Подарували пляшку дорогого шампанського та коробку цукерок, — розповідає робітник офісного центру 34-річний Олег. — Може, і дрібниця, але приємно було.
Подекуди керівництво сплачує оренду приміщення кафе чи їдальні, в яких відбуваються новорічні корпоративи. Якщо такої змоги не має — виділяють гроші на купівлю харчів до святкового столу, святкують за місцем роботи.
— Профспілка виділила кошти на продукти, — каже працівниця проектного інституту Тетяна, 26 років. — Ялинку встановили на другому поверсі інституту. Чи будуть премії, поки що не знаємо.
У деяких установах керівництво вітає підлеглих словами, а застілля працівники влаштовують за власний кошт.














Коментарі