Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2011 07:00

П'ять місяців комунальники працюють без зарплати

— Ні начальство, ні міськрада не думають, що нам якось сім'ї годувати треба, — розповідають робітники Лохвицького комунального господарства. Останній раз отримували зарплату у травні. — Для економії перевели на 7-годинний робочий день, пропонують ще й перейти на 4-денний робочий тиждень. Це означає, що зарплата на руки припадатиме по 500–600 гривень. Плануємо розраховуватися, якщо нічого не зміниться.

Робота підприємства стала збитковою після зміни начальника і головного інженера в листопаді 2010 року. Попередніх керівників мер В'ячеслав Демчук попросив звільнитися на другий день перебування на посаді. Призначив головним інженером свого дядька Григорія Шамрицького, начальником — Анатолія Дорогокуплю. Половину терміну керівник хворів і два тижні тому помер.

Григорій Шамрицький стверджує, збитки підприємства не пов'язані зі зміною керівників.

— Торік комунальне господарство перекривало збитки заробітком на викачуванні нечистот, — пояснює. — Давало цю роботу підприємство "Сайпем юкрейн", яке припинило видобуток вуглеводнів на Лохвиччині. Також нечистоти вивозили від "Райз-Максимка", яке перемістилося в сусіднє місто Червонозаводське. Більше дотацій у попередні роки давала Лохвицька міська рада.

Головний інженер вважає, ситуація виправиться, якщо місцева влада збільшить фінансову допомогу господарству. Також, якщо на рівні району переглянуть тариф на електрику, яку підприємство використовує для подачі води. Тепер комунальники купують електрику вдвічі дорожче, ніж продають.

Зараз ви читаєте новину «П'ять місяців комунальники працюють без зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути