субота, 17 листопада 2007 07:06

Полтавець Геннадій Попенко у Києві заробив на квартиру

Автор: фото з архіву Геннадія Попенка
  Телеведучий ”Нового каналу” Геннадій Попенко біля Золотого храму в японському місті Кіото. Торік він їздив до Японії на змагання зі східної боротьби джіу-джитсу
Телеведучий ”Нового каналу” Геннадій Попенко біля Золотого храму в японському місті Кіото. Торік він їздив до Японії на змагання зі східної боротьби джіу-джитсу

"Щоб пробитися на центральний телеканал, треба нормально вчитися, мати хист і везіння", — каже колишній полтавець, телеведучий із "Нового каналу" 28-річний Геннадій Попенко. Учора в нього було професійне свято — День працівників радіо, телебачення та зв"язку.

Другокурсником акторського відділення Київського театрального інституту ім. Карпенка-Карого почав працювати ведучим музичного каналу "Біз-TV".

— Учився на "відмінно", але постійно пропадав по проектах, кастингах, зйомках. Готував собі базу, щоб не було: здрастє, Київ, прийми мене, — сміється Попенко.

Четвертокурснику Геннадієві запропонували роботу чотири телеканали. Сподобався колектив на "Новому". Тут працює сьомий рік. Найпопулярніші проекти — "За гроші", "3х4. Найкумедніше домашнє відео", "Погода на "Новому". Нині готує передачу про ремонт "Корисна площа".

— Влаштовуватися по знайомству не раджу, — говорить Попенко. — Щоб до тебе не зверталися як до сина чи друга когось. Мене часом просять влаштувати на роботу. Допомагаю чим можу. Сам такої допомоги не просив. Студентом жив у гуртожитку. І корона з мене не впала. Три роки тому купив двокімнату квартиру в Києві.

На запитання про зарплату згадує, як на перший заробіток у полтавській будівельній фірмі "Хортиця" купив кросівки для себе та сестри. У Києві на першому курсі довелося на кулінарній виставці чотири дні бігати в костюмі курчати. За це заплатили $50.

Геннадій неодружений. Каже, дівчини не має.

У родині Попенка на телебаченні працює лише він. Мама Людмила в першій міській лікарні Полтави завідує відділенням переливання крові. Батько Микола, інженер за фахом, працює в приватних будівельних структурах. Сестра Тетяна переїхала до Геннадія в Київ. Вона займається архітектурним дизайном. До Полтави Попенко навідується нечасто. Підтримує стосунки з однокласниками Валентином Наумовим та Іриною Ільчук.

Запитую, чи спілкується з відомими тележурналістами: пирятинкою Ольгою Герасим"юк з "1+1", Мирославом Кувалдіним з "М1", який родом із міста Кобеляки, полтавцем Костянтином Грубичем з "Інтера".

— Грубич із Полтави?! — дивується він. — Учора зустрічались із ним на відкритті гіпермаркету "О"кей". Не знав, що ми земляки. Дякую за підказку.

Одразу троє вихідців із Полтавщини на Першому національному стали обличчям каналу. Людмилу Томанек і Юлію Мотрич із Лубен можна бачити в студії "Новин". Сергій Неретін з Полтави веде програму "Кіно.UA".

Ілона Довгань із Комсомольська — ведуча "Телевізійної служби новин" на "1+1". До цього працювала на НТН, у прес-службі Комсомольської міськради.

Полтавець Олег Данковцев перейшов на "5 канал" ведучим новин з "Інтера", де вів "Подробиці".

Зараз ви читаєте новину «Полтавець Геннадій Попенко у Києві заробив на квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути