вівторок, 30 вересня 2008 18:13

Подружжя Валяєвих забили молотком

У суботу в Нових Санжарах поховали подружжя пенсіонерів Віктора та Ольгу Валяєвих. Забитих молотком по голові батьків на підлозі будинку знайшла 52-річна донька Людмила Третьякова.

Після мітингу з нагоди 65-річчя визволення району від фашистів вона пішла навідати батьків. Побачила обох у калюжі крові. Вони були живі. Жінка звернулася до сусідів, викликала міліцію.

Валяєвих доправили до лікарні. Там Ольга Дмитрівна одразу померла. Із Полтави викликали бригаду медиків. Вони до пізньої ночі оперували Віктора Арсентійовича. Не опритомнівши, він помер наступного дня в обідню пору.

Поховали пенсіонерів у один день. У райцентрі влаштували траурний мітинг. У труну чоловікові поклали газету зі статтею про нього. За тиждень до смерті він відсвяткував 80-річчя. Місцеві журналісти написали про нього матеріал під заголовком "Будем жить".

— Я не втямлю, за вiщо вони так, — хитає головою сусід Валяєвих. — Грошi? Та звiдкiля вони в них? Жили скромно, кожну копiйку економили. I вреда нiкому не робили.

Віктор та Ольга Валяєви в шлюбі прожили 53 роки. Чоловік 20 років працював у районній газеті "Світлиця" керівником відділу листів та фотокореспондентом. Вищої освіти не мав, був позапартійним. Колеги кажуть, через свою працелюбність став заввідділом. Валяєв був інвалідом з дитинства. Працював лише лівою рукою, бо права була хвора. Багато писав про природу. Розводив кролів, рибалив. Дружина Ольга все життя пропрацювала килимарницею на фабриці "Червоне проміння". У подружжя залишилася донька Людмила. Вона працює в місцевому комунальному господарстві.

За кілька днів міліціонери затримали в Полтаві вбивцю Валяєвих. 22-річний чоловік хотів продати забрану з їхнього дому старовинну монету. Правоохоронці кажуть, він із Нових Санжар. Був двічі засуджений.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя Валяєвих забили молотком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути