понеділок, 30 вересня 2013 07:45

Пільговиків виштовхують із автобусів

— Працюю медсестрою, в автобусах маю право їздити безкоштовно. Та коли показую посвідчення, кондуктори починають грубити. Кричать, що пільгові місця зайняті. Чула, що пільговиків можуть ударити, навіть виштовхнути із салону, — розповідає полтавка Катерина Кіблицька, 50 років.

— Водій і кондуктор не мають права відмовляти в проїзді пільговикам. За законом, повинні везти всіх. Те, що вони обмежують кількість пільгових місць до двох-трьох, — незаконно, — пояснює 60-річний Володимир Васильєв, голова транспортної комісії громадської ради облдержадміністрації. — Держава частково компенсує витратити транспортникам на безкоштовне перевезення пільговиків. Виділену суму між перевізниками розподіляє міська влада.

Скаржитися на кондукторів можна до міськвідділу транспортних перевезень та управління захисту прав споживачів. Там слід пояснити ситуацію, назвати номер автобуса.

— Якщо пільговика вигнали з транспорту, можна подати до суду. Аби довести свою правоту, знайдіть мінімум двох свідків, — додає адвокат Андрій Тарапата. — Суд зобов'яже перевізника виплатити моральну шкоду.

Зараз ви читаєте новину «Пільговиків виштовхують із автобусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути