середа, 05 січня 2011 17:22

Під час прямого ефіру зателефонував Дід Мороз

Автор: фото: Ірина РЕРІХ
  Діджеї радіо ”Ваша хвиля” Ольга Люта (ліворуч) і Світлана Ісаєнко ведуть прямий ефір
Діджеї радіо ”Ваша хвиля” Ольга Люта (ліворуч) і Світлана Ісаєнко ведуть прямий ефір

"Від роботи в новорічні свята лишаються найяскравіші та класні враження, — говорить діджей обласного радіо "Ваша хвиля" 39-річна Світлана Ісаєнко. — За 15 років роботи на радіо разів п'ять доводилося виходити 1 січня. У новорічну ніч намагаюся нікуди не йти, хоч трішки виспатися, щоб бути бадьорою і язик не заплітався. Уранці біжу на ефір. А настрій такий, ніби й небо друге, і цей рік новий десь поряд тупотить".

Ефір на радіо "Ваша хвиля" починається о 7.00. Щогодини передають новини, прогноз погоди, передачі під різними рубриками.

— У свята прагнемо зворотнього зв'язку — вітаємо слухачів і запрошуємо до розмови. Щогодини приймаємо по дзвінку, — продовжує Світлана. — Якось зателефонував чоловік. Каже: "Я Дід Мороз. Для дітей працювати простіше, вони ж вірять. А до дорослих на корпоратив боявся йти. А дарма — вони як діти. Бажання свої розказують, просять за посох потриматися, щоб мрії здійснилися".

Працівники радіостанції у прямому ефірі розказують про найекстремальніші святкування.

— В однієї колеги за кілька секунд до Нового року обірвалася люстра і впала в салат, — каже діджей Ольга Люта, 37 років. — Кішка злякалася, вискочила на ялинку. Та завалилася і зачепила шнур від телевізора. Вибило пробки. Новий рік зустріли в темряві й тиші.

На свята частіше замовляють старі відомі пісні. Новорічний хіт "Хепі нью єар" гурту "Абба". Із полтавських виконавців популярна Тетяна Садохіна "С новым годом".

— Із року в рік просять майже одні й ті ж пісні. Нові з'являються, покрутять трохи, а наступного року ніхто про них вже й не згадає, — підсумовує Світлана. — Щоб потрапити у прямий ефір, можна зателефонувати, написати СМС чи листа.

— Молодь частіше пише есемески, — додає Ольга. — Бувають прикольні. Як от: "Скоро Новий рік і Різдво. Оце капітально. Поставте хорошу пісню".

— Багато постійних слухачів пишуть просто для хорошого настрою. Є такий Вася Борщ. Він може прислати: "Здрастуй, "Хвилька". Прийшов додому. Зараз буду вечеряти. Постав для мене пісню".

Рубрики для святкового ефіру готують заздалегідь. Дають корисні поради, як накрити стіл, доглядати за ялинкою, розповідають про атрибутику свят.

— Найбільше їжі у студії 31 грудня і 1 січня. Кожен старається пригостити колег. Але смакуємо не страви, — усміхається Світлана. — Для радійників цінніші красиві тости. За нашим столом не почуєш банального "щастя-здоров'я".

Полтавські діджеї не працюють у прямому ефірі в Новий рік. Роботу закінчують о 21.00. До свята встигають дістатися додому.

 

Хіт-парад святкових пісень на радіо "Ваша хвиля"

1. "Как бы не было зимы" — пісня з мультфільму "Простоквашино".

2. "Три белых коня" зі стрічки "Чародії".

3. "Новогодняя", гурт "Дискотека аварія".

4. "Хепі нью єар", група "Абба".

5. "Новорічна", гурт "ТіК".

6. "Миколай бородатий", або "Скоро Різдво", Кузьма Скрябін.

7. "Новорічна", гурт "Мандри".

8. "Новорічна ніч", Ірина Білик.

9. "Новорічна" Віктор Павлік.

10. "С новым годом", Тетяна Садохіна.

Зараз ви читаєте новину «Під час прямого ефіру зателефонував Дід Мороз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути