четвер, 15 липня 2010 19:55

Перед пограбуванням у двері квартири встромляють сірник

Улітку в Полтаві збільшилася кількість квартирних крадіжок. Через недовіру до банків люди лишають свої збереження вдома. Це є приманкою для злодіїв.

— Грабують квартири на верхніх, нижніх поверхах, усі без розбору, — каже заступник начальника Полтавського міського управління міліції Ігор Рудь, 36 років. — Броньовані двері не рятують, бо важливі не двері, а замок. Найшвидше зламують замки фірми "Калє". Значно надійніші замки-"бабочки", їх ще називають сейфовими.

Квартири, що мають добудований тамбур, захищені надійніше. Але за умови, що власники помешкань його також зачиняють.

— Вечорами злодії вираховують квартири, де не горить світло. Сидять на лавочках перед багатоповерхівками та видивляються такі помешкання. Потім встромляють у двері сірник. Якщо він добу залишається на місці — господарів немає і помешкання можна грабувати.

Приватні будинки, зі слів міліціонера, обкрадають не рідше. Там викруткою зламують замки на пластикових вікнах. На це злочинцям потрібно кілька секунд.

— Аби квартиру не пограбували, краще домовитися з сусідами про її нагляд, — радить міліціонер. — Можна звернутися в державну службу. Її послуги коштуватимуть близько 30 гривень на місяць. Гроші в квартирі можна тримати в сейфі, але вмурованому. Бо, якщо переносний — у злодіїв з"являється ще більший азарат.

Віднадити злодіїв від помешкання може волога ганчірка перед дверима. Вони думають, що дома хтось є, і житло не чіпають.

Зараз ви читаєте новину «Перед пограбуванням у двері квартири встромляють сірник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути