Ексклюзиви
четвер, 25 березня 2010 16:40

Паводку чекають у Кунцевому, Манжелії, Більську і Затоні

Автор: фото: Олексій ЄРМОЛАЄВ
  Чоловік на автостоянці ”Автопарк ТОР” на околиці Кременчука в понеділок розчищає лопатою від снігу та сміття стічні канави, щоб зійшла вода. Підтопило шість автівок
Чоловік на автостоянці ”Автопарк ТОР” на околиці Кременчука в понеділок розчищає лопатою від снігу та сміття стічні канави, щоб зійшла вода. Підтопило шість автівок

Цього тижня на Полтавщині підтопило 34 садиби і затопило підвал школи N8 у Кременчуці. Постраждали Глобинський, Новосанжарський райони, Полтава і найбільше — Кременчук.

Буквально за годину в неділю талими водами з полів на околиці Кременчука залило зупинку "Аврора" в мікрорайоні Молодіжний. За кілька годин — і прилеглу територію. Підтопленими стояли кілька торгових кіосків. Місцями на дорозі вода сягала середини колеса легкового автомобіля. Рух транспорту обмежили. Текло з полів за залізницею. Раніше жителі самі організовували чергування і спрямовували потоки в річку Сухий Тагамлик, накладали мішки з піском. Воду відкачали, і до ранку понеділка вона зійшла.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Кременчуцької міської ради Юрій Пастух запевнив в обід понеділка, що така ситуація вже не повториться:

— З упевненістю на 80 відсотків можу це сказати. Основна маса води вже пройшла.

Та за кілька годин залило цю ж територію.

— Тала вода приходить уже кілька днів близько четвертої-п"ятої вечора. Садки і городи на Молодіжному підтоплені. Працюють машини, помпові насоси комунальні та наші, — говорить помічник начальника Головного управління МНС у Полтавській області Світлана Наталенко. — Ситуація вже не критична, пік був у понеділок. У мікрорайоні Лашки в Кременчуці підтоплені садки і городи, а будинки стоять трішки вище. Там проблема в тому, що сміттям був захаращений відтік води.

Основна маса води вже пройшла

Минулого тижня затопленим був міст через річку Оріль за селом Нехвороща Новосанжарського району. Він веде в сусідню Гупалівку Магдалинівського району Дніпропетровщини. Водою затопило до 50 м дорожнього полотна. Шляхом заборонили їздити. Окремі магазини певний час не завозили хліб із Дніпропетровська. Тепер вода зійшла і рух відновили. Також у селі Веприк Гадяцького району затопило міст. Ним добираються до міста Лебедин Сумської області. Вода вже зійшла.

В обласному центрі в понеділок підтопило чотири будинки на вул. Новопроектувальній, Картинній, Тунельній і Калиновій. Воду відкачали.


За прогнозами обласної Служби автомобільних доріг, можливі підтоплення доріг у селах Кунцеве на Новосанжарщині, Манжелія на Глобинщині, Більськ на Котелевщині та Затон Великобагачанського району.

Поки що ситуація нормальна, у сільрадах цих населених пунктів кажуть, щодня стежать за рівнем води. За останні дні вона піднялася на 50 см.

— У Більську, швидше за все, не буде затоплено міст, як це було 2006 року, — зауважує Світлана Наталенко. — Тоді була проблема, бо були засмічені протоки і вода не змогла пройти. Крім того, у Курській області Росії скидали воду, і нас заливало. Тепер росіяни її пустили іншими шляхами і так масово не скидають. Думаю, міст у Більську цього року не затопить.

Зараз ви читаєте новину «Паводку чекають у Кунцевому, Манжелії, Більську і Затоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути