Ексклюзиви
понеділок, 16 липня 2012 07:15

"Палець попав у вузол верьовки і відірвався"

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Миргородці стрибають у воду з тарзанки на пляжі річки Хорол у мікрорайоні Острів. Тарзанки є лише у віддалених мікрорайонах райцентру
Миргородці стрибають у воду з тарзанки на пляжі річки Хорол у мікрорайоні Острів. Тарзанки є лише у віддалених мікрорайонах райцентру

У межах Миргорода протяжність річки Хорол понад 15 км. Обабіч берегів діти та молодь прив'язали до восьми тарзанок. Ті, що в центрі міста та біля курорту, рятувальники постійно зрізують. Не чіпають на околицях райцентру.

У мікрорайоні Острів 8 липня о 12.30 на березі затоки стоять два легкові автомобілі. Біля вогнища компанія дорослих із дітьми смажить шашлик. За метрів сто над водою схилилася верба. До стовбура прибили кілька дощок у вигляді драбини. Вгорі стовбура до товстої гілки прив'язали грубу мотузку. До неї на кінці прикріпили частину гілки. На вербі один хлопець тримається за тарзанку. Інший у цей час видирається на стовбур дерева й, показуючи рукою на середину річки, гукає:

— Давай, Сєра, ти он туди сальто зроби. Тільки головою не бухнися.

— Мені голова нафіг не нужна. Вона закальонна. А от на спину шльопнутися боюся, — відповідає той, що тримається за тарзанку. Розгойдується, робить у повітрі переворот і занурюється під воду. За ним просто зі стовбура стрибає інший.

На вербу один за одним лізуть троє хлопців.

— Діма, дивися, дерево димить, — кричить той, що посередині.

— Дурне — воно й у Африці дурне, — сміється товариш. — То вода парує.

Від траси на велосипедах їдуть двоє хлопців. Зупиняються біля водойми. Роздягаються. У цей час із тарзанки в річку стрибає дівчина років 10. Виходить на берег. Руки, ноги і живіт у зеленці.

— Таня, а у тебе часом не вітрянка? — запитує один.

— Вітрянка. Але вона в мене вже проходить. Не переживай, я не заразна, — сміється.

Біля вогнища чути пожвавлення, жінки та чоловіки сміються. Хтось голосно кричить:

— Діма, ти не у формі. Якого чорта прешся до малолєток?

Чоловік, років 40, похитуючись неквапливо йде до верби. Намагається видертися на неї. За хвилину це йому вдається. Простягає руку, щоб ухопити кінець тарзанки. Не втримує рівноваги і падає у воду.

Компанія та діти на березі регочуть.

— Мене вперше до тарзанки повели батьки, коли мала 3 роки, — розповідає місцева Анастасія Попова, 14 років. — Мама чіпляла за тарзанку, я шльопалася у воду і починала там плавати. Поруч у воді стояв тато. Так батьки вчили плавати. Подружка недавно пригала з тарзанки. Стояла у воді, а якраз стрибнув один хлопець. Видно, якось зірвався. Попав їй колінами на спину. А ще було, одна дівчина знайома пригала. Палець попав у вузол верьовки і відірвався.

Підлітки сідають на велосипеди та їдуть додому. До тарзанки з боку вул. Котляревського прямують троє дітей, років 8-10.

— Я стрибаю вже три роки, — каже місцевий 14-річний Олександр Волошин. — Тут главне похвастатися, як умієш у воду щучкою, солдатиком, гарною бочечкою занирнуть. Батьки щоб дуже кричати, не кричать. Але як іду стрибать, то не дуже їм про це розказую.

Зараз ви читаєте новину «"Палець попав у вузол верьовки і відірвався"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути