четвер, 11 листопада 2010 18:49

Отрута просочується в ґрунт і воду

Поблизу села Зуївці Миргородського району розміщений склад, у якому зберігають 3 т отрутохімікатів невідомого походження.

— Склад отрутохімікатів лише за кілометр від села, — пояснює сільський голова Віталій Йощенко, 55 років. — Колись він належав сільгосппідприємству "Росія", яке збанкрутувало. Їхні працівники законсервували склад. Замурували цеглою вікна та двері.

Об'єкт розташований у лісосмузі. Місцеві зняли з нього шифер. У середину потрапила волога. Назви хімікатів визначити неможливо. Вони в мішках і металевих бочках. Отрута вже просочилася у ґрунт. Поряд зі складом поверхневі води на глибині 3 м.

— У нас майже всі мешканці користуються криницями, — каже Віталій Йощенко. — Їх глибина 3–4 метри. У деяких колодязях по нітратах перевищення норми втричі.

Аби прибрати склад отрутохімікатів, райрада виділила 18 тис. грн.

Планують вирити котлован. Його забетонують, Зроблять гідроізоляцію, спустять металеву бочку на 10 "кубів". Отрутохімікати завантажать у бочку. Її заварять і заллють бетоном. Таке сховище зможе простояти 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Отрута просочується в ґрунт і воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути