середа, 29 червня 2011 07:30

Олександр Мамай нерухомість записує на дружину

Автор: Фото: Ірина РЕРІХ
  Мешканці вулиці Центральної у селищі Розсошенці на околиці Полтави кажуть, що будинки під дахами із зеленої металочерепиці належать родині губернатора Олександра Удовіченка
Мешканці вулиці Центральної у селищі Розсошенці на околиці Полтави кажуть, що будинки під дахами із зеленої металочерепиці належать родині губернатора Олександра Удовіченка

Керівники і мери Полтавщини оприлюднили декларації про свої доходи за минулий рік.

43-річний Олександр Мамай, міський голова Полтави, записав у декларації 238 тис. 964 грн річного прибутку. З них 38 тис. 734 грн — заробітна плата мера. Каже, офіційно отримує на руки 6 тис. грн. Нерухомого майна не має. Майже все записане на його дружину Людмилу. Зараз міський голова закінчує зведення приватного будинку в мікрорайоні Половки.

— Приблизно за місяць-два введу в експлуатацію, готую документи, — каже Олександр Мамай. — Будинок має приблизно 270 метрів квадратних, двоповерховий. Угорі дві спальні, на першому поверсі кухня-студія. Окремо на подвір'ї є сауна і басейн. Усього 36 соток. Меблі вибирала жінка. Я займався басейном.

Скільки пішло на будівництво, не знаю. Я в душі бізнесмен, коли будую для життя чи задоволення, гроші не рахую. Не лукавитиму, витратив сотні тисяч доларів.

Олександр Мамай погодився показати нове житло. За кілька днів переніс зустріч. У міській раді говорять, дружина не дозволила без неї показувати дім. Поїхала з молодшим сином Сергієм на тиждень з міста.

Мамай їздить на роботу власним авто БМВ Х5. Придбав її чотири роки тому, оформив на дружину.

Губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко, 53 роки, згідно з декларацією живе практично на одну зарплату. Торік заробив 189 тис. 603 грн. З них 178 тис. 827 грн — заробітна плата. Отримує зарплатню 9 тис. грн. Решта — матеріальна допомога. Чотири роки тому, коли очолював обласну раду, задекларував прибутку на 22 тис. грн більше. Мешкає у приватному будинку у селі Розсошенці на околиці Полтави.

— Живу за кілька будинків від Удовіченків, — переказує місцевий Петро. — Узимку дорогу не чистили. Джипи і так проїхати можуть, а прості люди хай собі як знають.

На одній території за кованим парканом стоять двоповерхові будинки. Газони пострижені, є клумби. У дворі — критий басейн.

Місцеві говорять, це будинки Удовіченка та синів Сергія і Максима. Коли невістки народили онуків, губернатор подарував кожній малий джип "нісан". У дворі постійно четверо охоронців, садівник. До кризи сотка землі тут коштувала 5 тисяч доларів. Жителі вулиці між собою називають цю частину Царське село.

У власності губернатора також є квартири площею 115 і 111 кв. м, земельна ділянка 0,6 га, гараж на 36 "квадратів" та автомобіль "тойота". Коштів на рахунках у банку та інших фінансово-кредитних установах — 560 тис. грн. У графі про заробітки дружини Олександр Удовіченко поставив прочерк.

Голова Полтавської обласної ради 52-річний Іван Момот отримав 192 тис. 898 грн прибутку. З них 112 тис. 687 грн — зарплата. Решта — матеріальна допомога і проценти від банківського вкладу. Живе з дружиною у двокімнатній квартирі площею 110 "квадратів".

— Подобається все практичне. Люблю побутову техніку. У кожній кімнаті по телевізору. На кухні теж усього вистачає. Є кухонний комбайн, але користуємося найчастіше міксером, — розповідає Іван Михайлович. — Ціную мистецтво, тому в домі багато картин. Купував за невеликі гроші, деякі мені дарували. Одну з них люблю найбільше, бо написана у рік мого народження — 1958-го.

Народився я і виріс у селі, тому хочеться мати будинок. Але не у три поверхи. Затишний, для життя, а не щоб хизуватися перед кимось. Купувати поки що не планую. Їжджу на службовій "ауді", хоча маю свій автомобіль "фіат". Починав зі старого "запорожця". Потім були "нива", "жигулі" 9-ї і 12-ї моделей.

Офіційно найбагатший в області серед чиновників 45-річний Олег Бабаєв, мер Кременчука. Торік заробив 566 тис. 374 грн. З них 183 тис. 709 грн заробітної плати і майже 35 тис. грн матеріальної допомоги. Бабаєв є президентом футбольного клубу "Ворскла", головою правління акціонерного товариства "Кременчук-м'ясо". У Кременчуці має двокімнатку. Є кілька земельних ділянок у селі Погребняки Семенівського району. Там землі Сулинського заказника. Також у власності дача на Семенівщині та квартира у столиці.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Мамай нерухомість записує на дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути