четвер, 22 травня 2008 21:00

Новини коротко

Із пропозицією підвищити ціни на проїзд у маршрутках виступили керівники транспортних організацій Кременчука. Міськвиконком підтримує ініціативу, бо вартість пального зросла і становить 6,15 грн/л дизпалива. Вони розглянуть це питання в червні.



Юрій Чебан, студент Полтавського педуніверситету, став бронзовим призером на чемпіонаті Європи із веслування на каное. Тепер він — член української збірної на цьогорічних Олімпійських іграх у Пекіні. Туди можуть потрапити й легкоатлетки з Полтавщини Оксана Щербак і Ганна Мельниченко. Остаточно це стане відомо влітку. На місце в олімпійській збірній претендує і Владислав Григоренко з Комсомольська (стрільба).



2127 грн — середня зарплата в Комсомольську за перші три місяці року. Середній показник по області — 1488 грн. Найбільша зарплата у працівників промисловості — в середньому 2454. Приблизно стільки ж отримують працівники фінансових установ.



На ремонт Марківського водосховища, що розташоване на територіях Кобеляцького і Новосанжарського районів, Полтавська обласна рада виділила 275 тис. грн. Його призначення — зрошення, риборозведення та рекреація. За 45 років експлуатації гідроспоруду жодного разу не ремонтували.



У Степанівці Великобагачанського району на кладовищі встановили хрест із чорного мармуру землякам-односельцям, які стали жертвами Голодомору 1932–1933 років. У ті часи в селі вимерло більш як 300 людей.



У Полтаві за гроші спонсорів на вуличних ліхтарях по вул. Жовтневій від центру до управління Нацбанку повісили вазони з сульфініями та пеларгоніями. Також це планують зробити й по Жовтневій навколо Корпусного парку.



До кінця 2010 року в Диканьці побудують музей художниці і письменниці Марії Башкирцевої. У ньому будуть репродукції її картин, списані з оригіналів, і першовидання "Щоденника". Із предметів обстановки родинного маєтку — шафа й посуд. З особистих речей мисткині — чорнильниця та рамка для фото, що стояли на письмовому столі.



8 червня в Полтаві проведуть свято галушки. Обіцяють установити рекорд — зроблять велику галушку. Пригощатимуть галушками з м"ясом, гречкою, сиром, печінкою, картоплею зі шкварками, зі сметаною, різними спеціями та медом.

Зараз ви читаєте новину «Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути