Ексклюзиви
четвер, 12 лютого 2009 16:45

Новини коротко

У лютому хліб в області може подорожчати на 15–30%, обіцяють хлібопекарі. Пояснюють це підвищенням цін на газ, електроенергію, воду. В інспекції з контролю за цінами погрожують штрафами, адже вартість основної складової виробництва — борошна — не змінилася. До того ж зерно можна купити з держрезерву за нижчою від ринкових ціною. Пекарі кажуть, що за зерно з держрезерву слід платити наперед, а вони коштів не мають. Натомість на Полтавщині почало дорожчати зерно різних культур на 100–200 грн за 1 т.



У Полтаві торік удвічі збільшилася кількість людей, у яких виявили воші — 1136 випадків проти 556 позаторішніх. В основному педикульоз виявляють у дітей, майже в кожній школі — по п"ять-сім випадків.




70-річний заслужений донор України Микола Потапенко із Великої Багачки всімдесяте здав 400 мл крові. У районі 13 осіб, які здали кров по 40–60 разів, мають звання заслужених донорів. Зазвичай здають кров, коли просять лікарі. Лікарні не мають коштів оплачувати це. Тож за допомогу донорам платять рідні хворих.

Зараз ви читаєте новину «Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути