четвер, 08 квітня 2010 16:45

Нова влада обрала Яценюка "улюбленою опозицією"

Арсеній Яценюк не очолив уряд у коаліції з Партією регіонів, оскільки не виправдав сподівань Ріната Ахметова та Віктора Януковича. Не зумів за їх дорученням умовити більшість депутатів від "Нашої України — Народної самооборони" підтримати нову коаліцію. Про це в інтерв"ю "Главреду" розповів член фракції НУ-НС Анатолій Гриценко.

За його словами, Яценюку не вистачило авторитету всередині фракції НУ-НС для об"єднання навколо себе 37 депутатів, необхідних для створення коаліції та висування його кандидатури в прем"єри.

— Це було остаточно засвідчено під час зустрічі Арсенія Яценюка з Віктором Януковичем, організованої Миколою Мартиненком. Янукович прямо сказав, що прем"єром бачить Азарова. Одразу після цього Яценюк "передумав" ставати главою уряду. Він вирішив стати опозиціонером, — зіронізував Гриценко.

Це дало підстави багатьом політикам та експертам говорити про те, що "улюбленою опозицією" влада обрала лідера "Фронту змін". Політолог Ярослав Макітра нагадав, що свого часу Леонід Кучма теж обрав собі опозицією лідера комуністів Петра Симоненка. Щодо Яценюка, то експерт іронічно припустив, що, враховуючи його балакучість, ми незабаром почуємо від самого політика про те, яку нагороду він отримає за те, що з дозволу влади "гавкатиме та не кусатиме її" на центральних телеканалах.

Зараз ви читаєте новину «Нова влада обрала Яценюка "улюбленою опозицією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути