понеділок, 23 вересня 2013 06:15

"Не Мамай керує містом, а його заступники"

Автор: фото: Сергій Дзех
  Ігор Лебедик: ”Перед виборами він здавався сміливою людиною, яка відповідатиме за свої обіцянки”
Ігор Лебедик: ”Перед виборами він здавався сміливою людиною, яка відповідатиме за свої обіцянки”

На сесії Полтавської міськради між мером 45-річним Олександром Мамаєм і депутатом 37-річним Ігорем Лебедиком виник конфлікт. Депутат запропонував відремонтувати вул. Свердлова у приміському селищі Червоний Шлях, що з'єднує його з містом. Мамай сказав:"Депутат Лебедик, ти взагалі знаєш, звідкіля тут узявся? Усі присутні в залі прекрасно знають, хто ти і чому тут стоїш. Я тебе породив, я тебе і помножу на нуль".

— Мер так відреагував, бо гроші на ремонт я запропонував узяти з більш ніж одного мільйона гривень, які міська рада виділила на ремонт вулиці Світанкової. Усі знають, що там живе Олександр Мамай, — говорить Ігор Лебедик. — Проблема Червоного Шляху дуже серйозна. Аби потрапити до Полтави, люди змушені їхати в об'їзд. Замість 15 хвилин витрачають на дорогу годину.

Що буде із селищною початковою школою-філіалом №12 у Червоному Шляху?

— Міська влада хотіла її закрити через поганий стан приміщення. Батьки проти, провели під стінами мерії дві акції. Мамай спочатку дозволив залишити школу. Наступного дня, коли приїхали будівельники, заборонив давати ключі від приміщення. Фактично обдурив людей. До цього у селищі в рамках оптимізації закрили амбулаторію.

Кому перейдуть закриті амбулаторії і школи?

— Звільнені приміщення переходять у комунальну власність. А далі їх можуть виставити на конкурс для оренди. Потім орендатор має право викупити першим. По суті вони розбазарюються. Таким чином охоронній фірмі продали приміщення, де була редакція "Полтавського вісника" на вулиці Жовтневій.

Пліткують про продаж дев'яти комунальних ринків у Полтаві.

— Підприємцям зараз приносять квитанції на сплату містового від організації "Полтавасоюз". Це дуже дивно, бо всі ринки Полтави контролює комунальне підприємство "Полтавасервіс". Скоріше за все, запущений процес передачі базарів у приватну власність, для цього і створили компанію "Полтавасоюз". Спочатку "Полтавасервіс" відібрало ринки у підприємців, а зараз вони фактично передаються приватній фірмі, яка бере в оренду землю під базарами. Потім має право першочергового викупу ділянки.

Чому чотири місяці в обласному центрі немає гарячої води?

— Бо комунальне підприємство "Полтаватеплоенерго" не підписало договір з компанією "Нафтогаз" на постачання газу. З початку року Полтава отримувала паливо в борг, без будь-яких документів. Та коли полтавці використали газу на 60 мільйонів гривень, закрили котельні й припинили подачу гарячої води. Найближчим часом представники обласної влади і теплоенерго поїдуть у Київ домовлятися з "Нафтогазом". Якщо все буде добре, вода з'явиться до кінця вересня. Натомість мер Полтави обрав вигідну позицію: "Від мене нічого не залежить". Але згадайте покійного голову Анатолія Кукобу. У подібні ситуації він завжди втручався і знаходив компроміс.

Хто впливає на рішення мера?

— Особисто знайомий з Мамаєм. Перед виборами він здавався сміливою людиною, яка відповідатиме за свої обіцянки. Те, що відбувається зараз, мене шокує. Таке враження, що не Мамай керує містом, а його заступники. Вони маніпулюють міським головою, роблять усе, аби показати, що мер не працює. Він продовжує втрачати підтримку полтавців. За його спиною хтось веде розумну гру. Можливо, скоро з його оточення вийде новий політик, який до цього був у тіні.

Зараз ви читаєте новину «"Не Мамай керує містом, а його заступники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути