понеділок, 01 серпня 2011 06:00

Написи для самогубців будуть короткими

У Кременчуці на Крюківському мосту встановлять шість біґ-бордів із застереженням не коїти самогубство. Під зверненням розмістять телефон психолога. Крюківський міст через Дніпро найбільший у місті, він сполучає дві його частини. За останні півроку з нього стрибнули двоє.

— Біґ-борди замовили рекламістам, ті їх уже зробили, — говорить Валентин Шафорост, начальник Кременчуцького управління з надзвичайних ситуацій. — Та оплатити стенди нам нічим. Гроші міська влада повинна виділити тільки в кінці серпня. Та ми домовилися з рекламістами, що вони спочатку встановлять щити, а потім ми їм заплатимо. Потрібно близько 15 тисяч гривень.

Рятувальник каже, текстове звернення буде коротке, щоб водії встигали його прочитати. Біґ-борди встановлять на висоті людського зросту.

— Самогубець не буде піднімати голову вгору і дивитися напис, — говорить Валентин Петрович. — А так людина бачитиме текст перед собою.

Найбільше самогубств у місті скоюють люди у тяжкій депресії, хворі, підлітки. У Кременчуці особи у тяжкому психічному стані телефонують на номер 1563.

— Та було таке, що туди підприємець один подзвонив і каже, що у нього міна під столом лежить, — говорить Шафорост. — Чутно, чоловік дуже п'яний, а все не заспокоюється. Міни там ніякої не було, а кримінальну справу щодо нього порушили.

Від початку року в області сталося 159 самогубств.

Зараз ви читаєте новину «Написи для самогубців будуть короткими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути