пʼятниця, 01 лютого 2008 18:42

Найдорожчу книгу продали за шість тисяч гривень

  Директор супермаркету ”Будинок книги” Любов Гречишкіна: ”Класика користується попитом, але більше купують сучасних авторів”
Директор супермаркету ”Будинок книги” Любов Гречишкіна: ”Класика користується попитом, але більше купують сучасних авторів”

— Узимку книг купують найбільше. Попитом серед молоді користується проза сучасних українських авторів, — каже директор книжкового супермаркету "Будинок книги" в Полтаві 42-річна Любов Гречишкіна.


— Молодь із порога запитує Дереша, Денисенко, Забужко. Читають Ліну Костенко, Стуса, Котляревського. Добре розкуповують класику. Для молоді є недорога класика в м"якій обкладинці. Беруть філософію, езотерику. Модні автори — Муракамі, Пєлєвін, Аксьонов, Коельйо, Акунін, Донцова, Марініна. Студентки просять гламурну літературу — Оксану Робскі, авторів схожих на неї.

Науковий зал — це пік популярності серед студентів. Розкуповують комп"ютерну літературу та психологічну, про те, як, приміром, досягти успіху. Багато людей в історичному залі. У відділі медичної літератури за три гривні люди купують брошурку про те, як можна лікуватися.

Є дорогі колекційні видання?

— Є книги, які коштують понад тисячу гривень. Найдорожчу, за шість тисяч гривень, продали торік. Це книга "Українське козацтво". Обкладинка в золоті, палітурка зі шкіри та червоного дерева. Вага видання — 10 кілограмів. Її купив полтавець. Зараз у магазині є книги за півтори, дві тисячі — вони на першому поверсі за склом. Є від 300 гривень.

Чи купують українських класиків?

— "Кобзар" Шевченка є в трьох виданнях.

Класиків купують, але більше — сучасних авторів.

Як найшвидше знайти книгу?

— На вході до зали є пошуковий комп"ютер. Слід продавцеві назвати прізвище автора. Він вкаже, де потрібне видання. Воно може бути в п"яти-десяти варіантах за різною ціною.

Які останні книжкові новинки?

— Два тижні тому вийшла "Смерть на брудершафт" Бориса Акуніна. Маємо у продажу. З останніх надходжень — повість Сергія Мінаєва "The телки".

Купують книги авторів телепрограм?

— Рецепти Висоцької "Едим дома" розкуповують. Вони коштують більше ста гривень. Донцову купують — "Кулинарная книга для лентяев", "Смак" Макаревича, "Дом-2".

Чи є у вас шкільні підручники?

— Ми їх не беремо, бо кожна школа працює з певними авторами. Більше довідкової літератури. 100 квадратів площі магазину виділено під дитячу. Там є вся програмна література для школярів та дошкільнят.

Пік популярності розмовників, словників не минув?

— Їх купують багато. У нас є відділ іншомовної літератури. Сьомий "Гаррі Поттер" англійською коштує понад 200 гривень. Цю книгу везуть із Лондона. Український "Гаррі Поттер" учетверо дешевший і не менш популярний.

Можна замовити книгу?

— Книга замовлень є на пошуковому комп"ютері. Записуємо телефон та повідомляємо клієнта, коли потрібне видання з"явилося в продажу. За це немає додаткової плати чи передоплати.

Книги, які довго не купують, уцінюють?

— Уцінюємо на кілька гривень книжки, які пошкодили покупці. Наприклад ті, що впали.

Що таке аудіокнига і чи є вона в продажу?

— Це книга, текст якої озвучений і записаний на компакт-диск. Є великий вибір дитячих книг на дисках, дорослої літератури.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчу книгу продали за шість тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути