середа, 07 листопада 2007 07:05

Найдорожчий будинок на Полтавщині має три спальні

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Прораб Кирило Проценко показує недобудований будинок у котеджному містечку ”Баварія” в Полтаві. Цей дім будують для київського бізнесмена. Коштує він близько мільйона гривень
Прораб Кирило Проценко показує недобудований будинок у котеджному містечку ”Баварія” в Полтаві. Цей дім будують для київського бізнесмена. Коштує він близько мільйона гривень

У серпні цього року в Полтаві в мікрорайоні Половки почали будувати котеджне містечко "Баварія" площею 2 га. До кінця року товариство "Монолітінвестбуд-Полтава" планує звести тут 19 коробок будинків у німецькому стилі. Вони із світло-зеленої "рваної" цегли, квадратний метр такого житла коштує 6 тис. грн.

— Ми будуємо за індивідуальними проектами, — розповідає директор  "Монолітінвестбуду-Полтава" Сергій Чередніченко, 33 роки. — Кругом пропонують готове житло. Люди його купують і починають ламати стіни, переробляти на свій лад. Ми ж даємо чотири проекти на вибір і свого проектанта, який коригує планування.

Територія "Баварії" огороджена парканом із коричневого метало-профілю та світло-зеленої негладкої цегли. При вході розташований будиночок, покритий темно-коричневою металочерепицею.

— У подальшому він слугуватиме за міні-ЖЕД, — пояснює Чередніченко. — Робітники прибиратимуть територію, ремонтуватимуть комунікації. Цілодобово наглядатимуть за містечком.

25-річний прораб Кирило Проценко показує майже готовий будинок площею 400 кв. м. Його зводять для київського бізнесмена. Коштує близько 1 мільйона гривень. Там 3 спальні, сауна, хол, кухня, 2 санвузли та гардеробна кімната.

— Залишилося покрити дах, уставити вікна та поштукатурити всередині, — каже Проценко. — Внутрішні роботи не виконуємо. Здаємо лише коробку та штукатуримо.

На території містечка будуть цілодобовий магазин, автомийку, ресторан. Біля кожного будинку — гараж на два авто.

— Будинки виконані за технологією термодому. Стіни в них майже метр у товщину, з шаром пінобетону, що добре зберігає тепло, — хвалиться Чередніченко.

У Полтавському районі найдорожчий будинок продається в селі Горбанівка, повідомляють у агентстві "Полтавська нерухомість". Він коштує 4,04 млн грн. Це двоповерхова будівля з 10 кімнатами. Там є три спальні, кабінет, бібліотека, кухня. Ванна кімната займає 30 кв. м.

За таку ж ціну продають триповерховий будинок із білої цегли з колонами в центрі Кременчука. Його площа — 300 кв. м. Там є сауна, кухня-їдальня, спортзал, ігрова та господарська кімнати. Територія, що веде до будинку, перекрита шлагбаумом і цілодобово охороняється. 10 років тому в Кременчуці на Автокразівському бульварі звели котеджне містечко. Нині там 20 будинків вартістю від 1 до 2,5 млн грн. Продовжують будувати нові.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчий будинок на Полтавщині має три спальні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути