середа, 29 червня 2011 07:00

На заводі третій місяць не платять зарплатні

"Працюю вже рік на заводі ГРЛ у цокольному цеху. За три місяці мені заборгували 7 тисяч гривень. Ходити до керівництва сенсу немає, бо нічого не обіцяють. Наші люди ходили, однак більшість так нічого не добилися. Написали заяви на звільнення й зараз стоять на біржі. Аби відсудити свої гроші, треба взяти довідку про заборгованість. Проте її також не хочуть видавати. Не знаємо, як правильно в такій ситуації чинити.

Працівник заводу ГРЛ Віктор, 33 роки".

— По заводу ГРЛ справді є заборгованість, — коментує перший заступник начальника інспекції праці Ніна Черняк. — Працівники, яким підприємство заборгувало, можуть звернутися до Територіальної державної інспекції праці в Полтавській області, яка контролює дотримання законодавства про працю. За заявою державний інспектор здійснить перевірку підприємства. За її результатами керівника-порушника можуть притягти до адміністративної відповідальності.

Також інспекція має важелі впливу на керівництво, аби те видало працівникові довідку про заборгованість. Із цим документом людина має право звернутися до суду з позовом про стягнення належної йому заробітної плати без обмежень будь-яким строком. Подібним чином слід діяти працівникам інших підприємств, де є проблеми із виплатою зарплатні.

Територіальна державна інспекція праці розташована у місті Полтава, вул. Зигіна, 1.

Тел. 0(532) 7 31 48.

Зараз ви читаєте новину «На заводі третій місяць не платять зарплатні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути