вівторок, 10 червня 2008 18:46

На випускний у школі збирають понад тисячу гривень із кожного

Батьки 16-річного Ігоря, випускника однієї зі шкіл Полтави, поскаржилися в редакцію "ГПУ" на директорку закладу. Перед останнім дзвоником вона по одному викликала батьків і просила перевести понад тисячу гривень на банківський рахунок. Пояснювала, що  гроші підуть на допомогу школі. Інакше учні можуть погано скласти випускні іспити.

У Полтавській гімназії N17 також нарікають, що забагато збирають на випускний вечір.

— Починаючи з вересня, щомісяця здаємо по 100 гривень, — розповідає випускник. Називатися не хоче, бо боїться за оцінки в атестаті. — Окрім цього, постійно здаємо то п"ятірочку, то десяточку на нужди класу та школи. Що будуть робити з цими грошима та які подарунки даруватимуть учителям і директору, вирішує шкільний комітет. Умовою директорки було святкування випускного у "Фрапе".

У виставково-дискотечній залі "Фрапе" міського Будинку культури підтвердили, що 20 червня гімназія N17 відзначатиме в них випускний. Усі страви готуватимуть кухарі одного з найдорожчих ресторанів Полтави "Каштанова алея".

— Батьки не хочуть іти на випуск, бо за одне місце за столом доведеться платити 300 гривень, — говорить хлопець. — А якщо мама прийде з татом, то це вже шістсот гривень із обох. Директорка каже, що без дорослих у зал не пустить. А ще треба костюми та плаття випускникам купляти.

Оренда залу на вечір коштує 4,5 тис. грн. Із них 2 тис. іде на світло та звук. У "Фрапе" буде чотири класи гімназії N17. За столом сидітиме 36 вчителів. За порядком слідкуватиме міліція.

— Я не знаю, де наші випускники святкуватимуть, — заперечує директорка Олена Голтвяниця. — Там навіть ні разу не була. По скільки збирати, вирішує батьківський комітет.

У школі N22 на Дублянщині в Полтаві

учні двох випускних класів святкуватимуть у шкільній їдальні. Із початку року для цього збирають по 500 грн із кожного.

У школі N1 у Пирятині 20 випускників отримуватимуть свідоцтва про закінчення школи 19 червня.

— Буде тільки урочиста частина, — говорить завуч Олена Киричевська. — Чи будуть учні святкувати, залежить від батьків. Від них жодних пропозицій ще не було. Якщо захочуть, то замовлять кафе. А в школі застілля ми ніколи не проводимо.

Зараз ви читаєте новину «На випускний у школі збирають понад тисячу гривень із кожного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути