Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 16:21

На реєстрації немовляти грають бандуристи

Автор: фото з архіву миргородського РАЦСу
  Церемонія урочистої реєстрації
Церемонія урочистої реєстрації

У Миргороді батькам новонароджених почали пропонувати урочисту церемонію реєстрації немовляти в РАЦСі. Для кожного розробляють окремий сценарій.

— Торік провели виїзну урочисту реєстрацію новонародженого під час святкування вулиці Гоголя. Частіше батьки надають перевагу неурочистій реєстрації малюка. Забрали документи — і все, — пояснює начальник відділу РАЦС у Миргороді Ніна Марцинковська. — Та ми хочемо відтворити традиції, що стосуються народження. Батькові й матері пояснюємо, колись дитина зацікавиться. Зможе побачити на фото, де реєстрували її як маленького громадянина, потім — як пішла в садочок, у школу.

Сценарій урочистості розробляють згідно з побажаннями батьків. Два тижні тому реєстрували новонароджену Діану Кальну. Для неї грали й співали бандуристи, звучав електроорган. Зачитали напутні слова її батькам, також вітальну листівку від міського голови.

— Уперше стала бабусею. Для мене ця церемонія була незабуваєма, — розказує 50-річна Лариса Безпалько. — Обряд цікавий. По сценарію в бабусині руки, як продовження роду, зять повинен передати доньку. Коли Рома мені передавав Діанку, то в мене сльози виступили на очах.

За бажання церемонію фотографують і знімають на відео. Кажуть, іноді батьки відмовляються від урочистостей, бо бояться, що дитину можуть зурочити.

Коштує святкова церемонія від 86 грн, неурочиста обійдеться від 45 грн.

Із січня цього року на реєстрацію новонародженого законодавство відводить місяць. Раніше на цю процедуру давали три.

Зараз ви читаєте новину «На реєстрації немовляти грають бандуристи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути