четвер, 15 липня 2010 19:54

На новому кладовищі ховатимуть самотніх пенсіонерів

Планують почати ховати на новому цвинтарі в передмісті Гадяча. Старий давно переповнений.

— Місце виділено, та потрібно ще підвести дорогу, зробити заїзд, поставити бак із водою, а грошей у міському бюджеті на це немає, — каже мер міста Тетяна Савченко, 57 років. — Але зробимо все, щоб відкрити кладовище.

Новий цвинтар буде розташований за 3 км від Гадяча за сирзаводом. Зараз там ділянка на 5 га, обнесена ровом. Старе кладовище — неподалік центру міста. У Всіхсвятській церкві, яка діє на цвинтарі, почали правити служби 1875 року. Відтоді довкола неї й ховають. Збереглися пам"ятники, датовані 1887–1900 роками.

— Працюю на кладовищі в ритуальній службі з 1983-го. Веду облік, виділяю місця для могил, — говорить Лідія Дівицька. — Поховання йде по другому колу, хоч люди кажуть, що вже третій шар. Площа міського цвинтаря понад 9 гектарів.

Гадячани неохоче погоджуються ховати на новому кладовищі.

— На старе пройти недалеко. Та головне, що люди позаймали цілі площі під майбутні могили, — розмірковує місцева Ганна Петренко. — Понаставили лавочок, посадили клумби. Хто ж піде хтозна-куди, якщо місце вже застовпили? Хай влада не переймається, новий цвинтар іще нескоро знадобиться.

Розпочати поховання в новому місці запропонувала адміністрація будинку престарілих. Територія, яку виділили для цього закладу на міському кладовищі, вже зайнята.

Зараз ви читаєте новину «На новому кладовищі ховатимуть самотніх пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути