Кондитерську фабрику "Т-продукт" у селищі Нові Санжари відкрили в січні 2008-го. Її звели на місці колишнього сміттєзвалища. Нині підприємство щодня випускає до 40 кг печива та круасанів.
— Торік підприємець із Полтави прибрав територію площею приблизно гектар. Побудував виробничий корпус, трансформаторну підстанцію, придбав італійське обладнання, — розповідає новосанжарський селищний голова Андрій Река, 54 роки. — На заводі вже працює восьмеро сільчан. Усього наберуть до п"ятдесяти. Вироби виготовляють із борошна та цукру місцевих підприємств. На етикетках будуть наші краєвиди та символіка.
На фабриці планують випускати булочки, батони, торти та тістечка на замовлення.
— У селищі мало пекарів-кондитерів. Ми їх на місці навчаємо, — каже директор "Т-продукту" Григорій Ткач, 58 років. — Виготовлятимемо до 800 кілограмів продукції в день. А поки що випускаємо лише пробні партії й продаємо місцевим магазинам.
Кілограм круасанів, посипаних цукровою пудрою, продають за 15 грн, стільки ж пісочно-шоколадного печива різної форми — за 14 грн.
Коментарі