середа, 20 серпня 2008 18:24

Мирослав Кувалдін проведе в Кобеляках фестиваль

  Учасник гурту ”Зе Вйо” Мирослав Кувалдін: ”Сьогодні за мільйон гривень у місто Кобеляки можна привезти зірок світового шоу-бізнесу. Але ми організовуємо фестиваль аматорського мистецтва”
Учасник гурту ”Зе Вйо” Мирослав Кувалдін: ”Сьогодні за мільйон гривень у місто Кобеляки можна привезти зірок світового шоу-бізнесу. Але ми організовуємо фестиваль аматорського мистецтва”

Ведучий музичного телеканалу, учасник гурту "Зе Вйо" 33-річний Мирослав Кувалдін приїхав із Києва до рідних Кобеляк на Полтавщині, щоб провести 21–22 серпня фестиваль аматорського мистецтва "Вйо, Кобеляки". У цьому місті живуть його матір та сестра. Мирослав одружений. Має двох синів — Кирила та Булата.

Яка музика звучатиме на фестивалі?

— Сьогодні за мільйон гривень у Кобеляки можна привезти зірок світового шоу-бізнесу. Але кого нині ними здивуєш? А я хотів би запросити колектив, на зразок французьких бешкетників "Ману Чао". У них невеликі гонорари, але виступають там, де їм подобається. Оскільки Київ гурт не відвідає, Кобеляки мають їм сподобатися.

Розкажіть про програму фестивалю.

— Із 10.00 до 18.00 у місцевому парку Піонерський будуть розваги для дітей. Організуємо галерею аматорського та примітивного мистецтва. Виставляться усі бажаючі. Покажуть майстер-клас народні митці. Під вечір виступлять етно-гурти. Можна буде побачити відеороботи аматорів. Наступного дня в парку імені Богдана Хмельницького нагороджуватимемо переможців. Послухаємо столичних виконавців Кудім, Наталію Лєй, "Зе Вйо", хлопців із Херсона — "Степ".

Чим "Вйо, Кобеляки" відрізнятиметься від інших фестивалів?

— Ми робимо свято аматорського мистецтва. Кожен може взяти участь. Зареєструватися просто — потрібно зайти на наш сайт — www.viofest.at.ua. До фесту випустять футболки з написом — "Нам тепер усе до сраки. У нас столиця — Кобеляки!" Його вигадав місцевий лікар-костоправ Микола Касьян. Також будуть повітряні кульки, значки, чашки та прапорці із символікою фестивалю.

Часто приїжджаєте до Кобеляк?

— Ні, та коли організовував фестиваль, пробув майже місяць. Люблю це місто. Але тут треба навести порядок і тоді воно стане туристичним раєм. Слід очистити наші річки. Бачив по телевізору, як забруднені ставки можна почистити соломою. Ми так само запланували кинути тюк соломи в одне озеро. Якщо спрацює — наступного року, до другого фесту, підготуємо екологічну програму й за незначні кошти приступимо до очистки річки Ворскли.

Програма фестивалю  "Вйо, Кобеляки"

21 серпня, четвер
10.00–18.00 — конкурс дитячого малюнка "Каляки-маляки мої Кобеляки", пісні, розваги, майстер-класи народних умільців, галерея аматорського та примітивного мистецтва, фотоконкурс "Життя периферії", їзда верхи, виступи фольклорних колективів, вечір актуальної музики, етно-диско, показ відеоаматорів у парку Піонерський.

22 серпня, п"ятниця
День Національного Прапора
10.00 — спортивні розваги (волейбол, шаховий турнір, перегони велосипедистів (дорослі) в парку ім. Богдана Хмельницького.
17.00 — "Богатирські ігри", фестиваль українських страв (дегустація вареників, сала, самогону), дитячі розваги (батут, народні забави), виставка народного господарства, східні танці на стадіоні "Колос".
20.00 — нагородження переможців, гала-концерт до Дня Незалежності, в якому виступлять: Кудім, Наталія Лєй, "Зе Вйо" (Київ), "Степ" (Херсон), салют, урочисте закриття фестивалю на стадіоні "Колос".
Щодо участі в конкурсах, звертайтеся до організаторів фестивалю: тел. 3 24 50, моб. 8 (067) 247 23 63.

Зараз ви читаєте новину «Мирослав Кувалдін проведе в Кобеляках фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути