четвер, 09 вересня 2010 17:35

Мер Карлівки тікав від правоохоронців у трусах і майці

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Увечері 31 серпня заарештували міського голову Карлівки 49-річного Сергія Яковенка. Його звинувачують у взятті хабара $10 тис. за виділення земельної ділянки.

У Карлівці переказують, мер був у відпустці, але під вечір зустрівся у своєму кабінеті з невідомим, який і запропонував гроші.

Вадим Петренко, голова обласної організації Всеукраїнського об"єднання "Батьківщина", на прес-конференції розповів, що при затриманні Яковенко зняв одяг і залишився у трусах і майці. На запитання правоохоронців, чи справді він міський голова Карлівки, відповів "ні" і втік.

— Іще коли працював у міліції, ми неодноразово його затримували і притягували до відповідальності. Прізвисько в нього — Паравоз. Місцеві вважають його кримінальним авторитетом і бояться, — каже про Сергія Яковенка колишній працівник управління з боротьби з організованою злочинністю нині директор полтавського ринку "Мотель" Микола Чубенко. — В нього була судимість за здирництво. До цього давно йшло. Чим займався раніше, тим і зараз займається. Я вважаю, це не політична боротьба, а закономірність.

Яковенко очолює Карлівську міську організацію Української народної партії. Його однопартійці переконані — мера підставили.

Він не такий дурний, аби брати хабарі напередодні виборів

— Сергій чесна і порядна людина. Він не такий дурний, аби брати хабарі напередодні виборів. Навіть затятий хабарник цього не робить, — говорить 22-річний Ілля Василенко, голова районної організації УНП. — Це спланована політична акція від його конкурентів. Хочуть завести кримінальну справу, щоби зняти його з виборів. Його конкуренти — відомі і впливові особи. Дивує, що справою займається київський УБОЗ. Такі зв"язки мають тільки потужні люди, їх в області небагато.

Яковенко планував обійняти посаду міського голови повторно. На це місце претендують іще 11 кандидатів. Торік за мерське крісло боролися десятеро. У міській раді говорять, він — "неугодний" чинній владі.

— Намагання звести затримання у політичне русло марні, — вважає начальник прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко. — Коли потрібно відповідати по закону, все відразу переводять у політичну площину. Просто не треба брати гроші, які тобі не належать.

У робочому кабінеті та вдома провели обшук. Коштів, інших цінностей, за словами рідних, не знайшли. Зараз мер Карлівки сидить у слідчому ізоляторі в Полтаві.

Зараз ви читаєте новину «Мер Карлівки тікав від правоохоронців у трусах і майці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути