Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2008 18:34

Лікарі не хочуть працювати на дільницях через низькі зарплати

"На дільниці N30 четвертої поліклініки уже більше півроку немає дільничного терапевта. Доводиться ходити до різних терапевтів. Приходиш, а йому до тебе діла немає. Він тобі щось написав, відфутболив і не відповідає за тебе. Коли це закінчиться? Коли в нас, нарешті, буде дільничний терапевт?"

Надія Іванівна, жителька пров. Телефонний у Полтаві


— У нас на 50 дільниць — 15 некомплектів, — пояснює головний лікар  міської клінічної лікарні N4 обласного центру Леонід Куроєдов. — На восьми дільницях — вакантні місця, на семи — сімейні лікарі перебувають у декретній відпустці. Щодо дільниці N30, то терапевт перейшла працювати на нижчу, фельдшерську посаду в "Епіцентр". Отримує більше, ніж у нас на посаді лікаря. Також люди ходять у відпустки. На зарплату 900 гривень лікарі не хочуть іти. Тим більше на дільницю. Добре, якщо на ній багатоповерхові будинки. А якщо приватний сектор? Були випадки, що дільничних і собаки кусали. Перспектив я поки що не бачу. І так беремо всіх підряд, але все одно не хочуть іти на дільницю. Усіх, хто звернувся в лікарню, обслуговують. Ще не було випадку, щоб лікар не прийшов на виклик. Звісно, це неподобство, що немає постійного лікаря. Але що зробиш.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі не хочуть працювати на дільницях через низькі зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути