четвер, 07 серпня 2008 19:05

Ленінові вчетверте відбили голову

Автор: фото: Ігор ФІЛОНЕНКО
  Працівник міської сервісної служби Кобеляк Юрій Долгов зчищає з постаменту уламки гіпсового погруддя Леніна. Більше у райцентрі пам’ятник Леніну встановлювати не будуть
Працівник міської сервісної служби Кобеляк Юрій Долгов зчищає з постаменту уламки гіпсового погруддя Леніна. Більше у райцентрі пам’ятник Леніну встановлювати не будуть

Уночі 4 серпня в райцентрі Кобеляки розбили гіпсове погруддя Володимира Леніна. Поруч невідомі розкидали віддруковані на комп"ютері листівки, що відповідальність за акцію несе організація "Український спротив". Зруйнували скульптуру з нагоди 1020-річчя хрещення Русі. Поряд на стіні Будинку культури написали фарбою "За Союзом ностальгія? Чемодан, вокзал, Росія!!!".

Уперше цей пам"ятник розбили торік 6 липня. Кам"яну голову тоді звалили на асфальт. Комунальники поставили її назад. У травні 2008-го погруддя викрали. На постамент поставили гіпсовий бюст. Його знайшли на складі районного Будинку культури. Одразу після встановлення невідомі пробили Леніну скроню.

Уранці працівник міської сервісної служби Юрій Долгов приставив драбину до пам"ятника та відбиває рештки гіпсу.

— Робити їм нічого, — каже Юрій. — Тут лом треба. Кріпке, зараза.

Інженер із благоустрою Василь Фещенко зазначає: більше погруддя Леніна не ставитимуть. Це четвертий випадок, а винних досі не затримали.

До пам"ятника під"їжджає "Нива". Виходить підприємець Микола Теренін, 40 років. Починає збирати і складати у багажник автомобіля шматочки гіпсу, якими всіяний тротуар.

— Коля, нащо воно тобі? — питає Фещенко.

— Вдома голову восстановлю, — відказує той.

— Ой, брешеш, комусь уже гіпс заженеш, — жартує інженер.

Чоловіки сміються.

Заяву про знищення пам"ятника до міліції подав другий секретар Кобеляцького райкому компартії 68-річний Володимир Чуйков.

Зараз ви читаєте новину «Ленінові вчетверте відбили голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути