Четвер, 07 серпня 2008 19:06

Кондитерами пішли працювати 15 селян

Автор: фото: Олена Світанкова
  Працівниці кондитерського цеху села Зеленківка Чутівського району готують перекладенці. Бісквітне тісто перемазують шоколадом. До тіста додають корисні добавки, стевію, паростки пшениці
Працівниці кондитерського цеху села Зеленківка Чутівського району готують перекладенці. Бісквітне тісто перемазують шоколадом. До тіста додають корисні добавки, стевію, паростки пшениці

У селі Зеленківка Чутівського району в приміщенні колишнього дитсадка відкрився кондитерський цех. Його власниця Тетяна Кривошея взяла на роботу 15 жителів ближніх сіл. Кондитерські вироби випускають під торговою маркою "Здоров"я".

— Дитсадок у селі кілька років стояв пусткою. Будівля почала руйнуватися, — розповідає сільський голова Зеленківки Лідія Лазоренко. — Підприємець із Полтави Тетяна Кривошея звернулася до мене з іншого питання. Сказала, що в місті важко знайти робітників. Я їй розповіла, що в селі багато є бажаючих працювати. От тільки роботу знайти ніяк. Запропонувала створити підприємство в нашому селі.

Тетяна Кривошея відремонтувала будівлю дитсадка. Підвела газ, установила трансформатор. Завезла для випічки тортів і печива італійське обладнання. Жінка із сіл Зеленківської сільської ради набрала працівників, які безкоштовно навчалися в Полтаві на двомісячних курсах від районного центру зайнятості.

— Спочатку думали пекти тільки печиво, — розповідає Тетяна Вікторівна. — Але працівниці цеху запропонували готувати ще бісквіти, корзинки, перекладенці. Усе, що печемо, — збуваємо через оптовиків.

Жінка хвалиться, кондитерський цех випускає 20 видів виробів. Найпопулярніші — печиво "Сонце", "Гармонія", "Мигдальне", "Кокосове", бісквіти — "Бета-повидло", "Бета-молоко", "Стевіясан".

— Думали, як вирізнитися серед інших кондитерських цехів, — пояснює Тетяна Кривошея. — Вигадали випускати продукти під торговою маркою "Здоров"я". До випічки обов"язково додаємо корисні інгредієнти — бета-каротин, стевію, паростки пшениці, висівки. Добавки ці дорого коштують, але це наша ізюминка. Хочемо ще закупити чорницю. Будемо її додавати в печиво.

Зараз ви читаєте новину «Кондитерами пішли працювати 15 селян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода