Ексклюзиви
четвер, 14 квітня 2011 17:36

Китайську мову вчать бізнесмени

У Полтаві почали активно популяризувати вивчення німецької, іспанської та китайської мов. У мовних центрах майже не викладають екзотичних мов. Люди шукають індивідуальних репетиторів.

— До нас багато ходить учитися, — каже 22-річний Антон, його дівчина викладає китайську. — Моя дівчина з Китаю, для навчання це гарно, є контакт із прямим носієм мови. За заняття беремо до 30 грн. Для повного вивчення мови треба займатися два роки по два рази на тиждень.

У мовному центрі "Лінгвістикум" говорять, іноземну мову можна вивчити за чотири місяці. Для цього використовують швидкісну методику.

— Методику розробили в Москві, — каже Алла Рубан, директор центру. — Навчальні посібники у нас із країн, мова яких вивчається. За цією методикою мову вивчить кожен, хто справді цього хоче. Найпопулярнішою для вивчення є англійська.

У мовних центрах займаються групами по п'ять-шість осіб. Місяць навчання коштує 300–400 грн. Індивідуальне викладання — 40 гривень за годину.

Полтавці нарікають, останнім часом заняття груп на мовних курсах змістили на 8 вечора. Людям це невигідно, бо додому з курсів потрапляють не раніше 23.00.

Зараз ви читаєте новину «Китайську мову вчать бізнесмени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути